Foto:

Alarmbellen

  Sport

PSV is er wederom niet in geslaagd om te winnen van een directe concurrent. Ondanks een stortvloed aan honderd procent kansen wisten de aanvallers van PSV het net niet te vinden.

De defensie stond ouderwets op anderhalve meter te dekken waardoor Mvogo twee keer mocht vissen. Het is om gek van te worden en een structureel probleem bij de Eindhovenaren. Soms zou je weleens een ‘vleugje Dick Advocaat’ op de bank van PSV willen zien. De bewierookte Duitsers in de technische staf weigeren namelijk om defensieve zekerheid in te bouwen.

Dit heeft tot gevolg dat de Eindhovenaren met nog zeven wedstrijden te spelen slechts op doelsaldo de tweede plaats kunnen aanvoeren. Europees voetbal in de Conference League kan zomaar tot de mogelijkheden behoren. De derde plaats op de ranglijst geeft aan het einde van het seizoen recht op deelname aan het nieuwe UEFA-toernooi. Het is het derde niveau in Europa en levert minder op dan de Europa League. Alle alarmbellen moeten afgaan aan de Frederiklaan, want het zou een sportieve en financiële ramp betekenen voor de rood-witten. 

Schmidt heeft nog zeven wedstrijden om het tij te keren, zodat dit zwarte scenario kan worden afgewend. De directie van PSV moet zich stevig achter de oren krabben: van deze technische staf en spelersgroep mag meer worden verwacht. Er moeten lessen uit worden getrokken, zeker met het oog op het volgende seizoen. De coach zal niet vertrekken, dus moeten de juiste spelers worden aangetrokken om het elftal wel succesvol te maken. Drommel van Twente is in ieder geval níét het ei van Columbus. 

Nee, een spelbepalende middenvelder en een fonkelnieuwe defensie is wenselijk. Een realistischer spelsysteem kan eveneens geen kwaad. Zorg dat er voldoende mensen achter de bal zijn, zodat je niet verrast kunt worden in de omschakeling. Daar hoef je geen voetbalprofessor voor te zijn. Het probleem is dat deze oplossingen geld kosten en zonder Champions League voetbal zal er weinig ruimte zijn om te investeren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden