Houvast


Foto:

Houvast

  Sport

PSV is het nieuwe jaar weifelend begonnen. In Amsterdam werd knap gelijkgespeeld, maar in Eindhoven zakte de ploeg volledig door de ondergrens tegen AZ.

Hierdoor staat de ploeg voorlopig op een troosteloze derde plaats en kan men een mogelijk kampioenschap uit het hoofd zetten. Daarnaast ligt trainer Schmidt publiekelijk overhoop met scheidsrechter Bas Nijhuis. De mediageile arbiter is weliswaar een verschrikkelijk pedant mannetje die fluit volgens zijn eigen regels. Het is echter not done om dat in de openbaarheid aan de kaak te stellen. 

Nu komt er vanuit Zeist een onderzoek naar de coach van PSV en dan weet je hoe laat het is. Dit betekent minimaal een voorwaardelijke schorsing. Hiermee dupeer je als leidinggevende de eigen ploeg. Als je van de spelers professionaliteit eist, dan kan je niet als trainer jezelf volledig laten gaan, ook al heb je wellicht het gelijk aan je zijde. Deze strijd ga je immers nooit winnen van de KNVB. Schmidt kan beter al zijn energie leggen in het wisselende spel van de Eindhovenaren. Te vaak zie je dat de ploeg door de ondergrens zakt. Wellicht is het een idee dat Hiddink weer eens op de koffie komt bij de Herdgang. Hij zorgde er namelijk altijd voor dat zijn ploeg speelde vanuit een solide organisatie, waardoor er altijd houvast voor spelers op het veld werd gecreëerd. 

Je ziet het nu ook bij het Feyenoord van Dick Advocaat. Een hele matige ploeg die gewoon moeilijk te kloppen is vanwege de gedegen organisatie. In Eindhoven is het continu vol gas erop met de choke open. Er zijn geen variatie en geen rust in het spel. Deze ploeg mist dan ook echt een type Cocu op het middenveld die de organisatie neerzet. Rosario tracht deze rol in te vullen, maar hij komt simpelweg kwaliteit tekort. Marco van Ginkel kan dit in principe wel uitvoeren, maar je kunt niet verwachten dat hij na drie jaar blessureleed ineens een serie wedstrijden kan spelen. Daarnaast is het afwachten wanneer Ihattaren eindelijk eens zijn contract verlengt. Anders moet hij deze zomer worden verkocht, dat zou eeuwig zonde zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden