Sfeer


Foto:

Sfeer

  Sport

PSV lijkt de wind weer in de rug te hebben. Door overwinningen tegen de Graafschap en RKC strijdt PSV na de winterstop nog op drie fronten voor de prijzen.

Dat is geheel volgens de verwachtingen van de directie en fans en dus heerst er momenteel serene rust op de Herdgang. Bovendien is de selectie, op een paar langdurig geblesseerden na, volledig fit. De nieuwe trainer gunt alle spelers uit de selectie speeltijd en zelfs de jonge talenten uit de jeugdopleiding krijgen de kans zich te laten zien. Tijdens de feestdagen kan de selectie zijn rust pakken om vervolgens toe te werken naar de cruciale maand januari. Dan zal blijken of PSV in de competitie een serieuze titelkandidaat wordt of met de subtoppers gaat strijden om plek twee. 

Bovendien wacht in de achtste finales een tweeluik met Olympiakos uit Athene. Een pittige tegenstander die beschikt over een uitstekende voorhoede. PSV is echter ook in staat om in fases van wedstrijden een hoog niveau te halen. Het elftal heeft zoveel scorend vermogen dat er tegen iedere tegenstander kansen ontstaan. In Europees verband kan je dan met het nodige geluk voor verrassingen zorgen. Zeker in een knock-out systeem, waarbij de ‘uit-doelpunten’ dubbel tellen, kan je stunten tegen grote tegenstanders. 

Het is wel jammer dat het publiek de metamorfose van het huidige PSV niet aan den lijve heeft kunnen meemaken. Gezien de dramatische coronacijfers is het een utopie om te denken dat PSV dit seizoen nog publiek mogen ontvangen. Een hard gelach voor iedereen die de club een warm hart toedraagt. Je moet er toch niet aan denken dat rasvoetballer Götze dadelijk maar één seizoen in Eindhoven speelt, uitgerekend zonder publiek. Dat zijn spelers die maar zelden in Eindhoven spelen en daar wil je als fan live van genieten. 

Wellicht dat het voorjaar wat perspectieven biedt om een stadion te bezoeken. Het zou wat zijn als PSV in april nog op drie fronten meestrijdt en dat de fans in de apotheose van het seizoen het stadion in mogen. Dat gaat een ongekende sfeer opleveren in het Philips Stadion.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden