Monster


Foto:

Monster

  Sport

Met twee opeenvolgende overwinningen tegen Omonia (als groepswinnaar door in de Europa League) en FC Utrecht (een tweede plaats in de eredivisie) tankt PSV wederom vertrouwen. Steeds meer PSV-spelers laten zich gelden. Met een prachtige goal liet ook Mohamed Ihattaren zien dat hij op de weg terug is.

Zijn enthousiasme zondag, naar de medespelers en technische staf, was hartverwarmend. De verhalen dat het jonge talent op de weg naar de uitgang is kunnen de prullenbak in. Hopelijk wordt dit de komende weken bekrachtigd met een contractverlenging. Dit is zowel voor hem als de club belangrijk. Bij PSV kan hij veel wedstrijden een hoog niveau spelen. Als hij in Eindhoven constant gaat presteren dan is de overstap naar een grotere club een kwestie van tijd. Bovendien kom je door het spelen in de top van de eredivisie eerder in aanmerking voor een plaatsje in Oranje. Voor de Eindhovenaren betekent een dergelijke ontwikkeling een geweldige transferwaarde. Een win-win situatie. 

In de tussentijd moet Schmidt tot de winterstop de focus houden op de komende wedstrijden. De bekerwedstrijd tegen de Graafschap en de competitiewedstrijden tegen RKC en VVV moeten gewonnen worden. Daarna kan er rustig worden toegewerkt naar de duels met Ajax en AZ. Hopelijk weten de Eindhovenaren in de winter nog een centrale verdediger te strikken. In de eerste helft van het seizoen was de verdedigingslinie de achilleshiel van de ploeg. Het duo Teze en Boscagli voldoet redelijk, maar Baumgartl en Viergever vallen tegen. Kim Min Jae stond de afgelopen maanden nadrukkelijk in de belangstelling, maar tot op heden is hij geen PSV-speler. 

Wellicht dat de kapitaalkrachtige sponsoren van PSV nog een potje kunnen openen voor deze transfer. Het schijnt een monster van een verdediger te zijn en dat is precies wat het team nodig heeft. Het gaat lekker met de ploeg. Wie weet kan PSV dit seizoen verrassen in de grote wedstrijden. Met een beetje geluk zelfs met publiek op de tribunes.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden