Laatste wedstrijd van 2020 op de rol


<p>Iker Pozo schreeuwt het uit nadat hij de 1-0 op het scorebord heeft gezet. (Foto: Johan Manders).</p>

Iker Pozo schreeuwt het uit nadat hij de 1-0 op het scorebord heeft gezet. (Foto: Johan Manders).

(Foto: Johan Manders)

Laatste wedstrijd van 2020 op de rol

  Sport

Aanstaande vrijdag speelt FC Eindhoven alweer haar laatste wedstrijd van 2020. In Stadion De Vliert is FC Den Bosch de volgende tegenstander.

EINDHOVEN - Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht op het programma. In de openingsfase van de wedstrijd ging het spel nog op en neer, maar FC Eindhoven wist al gauw grip te krijgen op de wedstrijd, wat na een half uur de openingstreffer opleverde.

Iker Pozo gaf de bal aan Lorenzo van Kleef, die aan de rechterkant opgestoomd was. De Hagenees trok de bal laag voor het doel, waarna Pozo zelf de bal kon binnenlopen. 1-0 was daarmee de ruststand. Na de thee voerden de Maastrichtenaren de druk wat op, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat niet. Na een uur konden de handen in de lucht bij FC Eindhoven. Toen ging de bal op de stip, na een overtreding op Joey Sleegers. Gejuicht kon er echter niet, want Lorenzo van Kleef zag zijn inzet gekeerd worden.

Uitbreiden
Enkele minuten later was het wél raak. De ingevallen Pieter Bogaers verdubbelde de score nadat Jort van der Sande een voorzet van Lorenzo van Kleef miste. Bij de volgende mogelijkheid die zich opdeed voor de Blauw-Witten was het weer raak. Jason Bourdouxhe draaide een vrije trap de zestien in. De voorzet was een prooi voor Van der Sande: met een snoekduik kopte hij de bal keurig binnen. Uiteindelijk werd het ook nog 4-0, nadat Hugo Botermans hard en hoog binnenschoot na een slim steekpassje van Alef João.

Vrijdag dus de uitwedstrijd in Den Bosch. De plaatselijke FC wist al sinds september niet meer te winnen en is daardoor terug te vinden op de 19e plaats in de competitie. De ploeg van trainer Erik van der Ven is bezig aan een dramatisch seizoen. Lichtpuntjes zijn er echter wel voor de Bosschenaren in de vorm van Kevin Felida en Jizz Hornkamp. Het jonge duo is samen goed voor ruim de helft van de totale doelpuntenproductie. De laatste wedstrijd van het kalenderjaar is live te volgen via FOX Sports en begint vrijdag om 18.45 uur.

Balans
Tijd om de balans nog eens op te maken. De ploeg van Ernie Brandts is aan een redelijke reeks bezig. Hoewel er onlangs gelijk werd gespeeld tegen Jong Ajax en NAC Breda er met drie punten vandoor ging, kan FC Eindhoven op enkele aardige potjes terugkijken. Tegen MVV werd zondag gewonnen, er werd met De Graafschap afgerekend en daarvoor gingen Top Oss en FC Dordrecht zonder punten naar huis. FC Eindhoven bezet de zevende plaats met 25 punten uit zestien wedstrijden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden