Worstelen


Foto:

Worstelen

  Sport

Geheel onnodig heeft PSV puntverlies geleden tegen FC Twente. De wedstrijd had al lang beslist moeten zijn in de eerste helft. Een regen aan kansen en een penalty werden gemist. FC Twente bleef in de wedstrijd en sloeg met een counter.

Een aantal spelers had het vizier simpelweg niet op scherp staan. Met name Zahavi stelt de laatste wedstrijden teleur. Een echte goaltjesdief heeft normaal gesproken aan een halve kans genoeg. De Israëliër worstelt echter met zijn vorm na een veelbelovende start. Deze dip kost de club nu twee dure punten. Benieuwd of Schmidt ingrijpt voor de volgende wedstrijd tegen PAOK: weer een cruciale pot die drie punten moet opleveren. Zo niet, dan is Europese uitschakeling een feit. Met een nagenoeg fitte selectie zal er gepresteerd moeten worden. Anders loop je dadelijk de kans dat je al vóór Kerstmis bent uitgestreden voor de prijzen. 

Met de grove investeringen zou dat echt een catastrofe zijn. Met een nieuwe ploeg en technische staf moet je juist nu een fundament bouwen voor de toekomst. Als resultaat te lang uitblijft, zal de onvrede vanzelf groeien. Dat zou zonde zijn, want de potentie van de ploeg is duidelijk zichtbaar. Laten we hopen dat PSV het goede aanvalsspel gaat koppelen aan scorend vermogen. Die haarfijne voorzetjes van Max verdienen namelijk een beter lot. Het zal ook nodig zijn want PSV speelt liefst negen wedstrijden in dertig dagen. Een goede serie is vereist om nog iets van het seizoen te maken. Alle selectiespelers kunnen hun borst nat maken. 

Speeltijd zal er genoeg zijn. Talenten zoals Ihattaren en Madueke moeten zich nu tonen. Pas dan zijn ze de status van talent ontgroeid. Vooralsnog laten ze bij vlagen leuke acties zien, maar in de beslissende fase geven ze nog niet thuis. Het is daarom logisch dat de trainer rouleert met beide spelers. Want een onomstreden basisplaats hebben ze niet afgedwongen. Wat dat betreft is alle hoop gevestigd op Mario Götze. De Duitser is de beste speler en kan het verschil maken. Indien hij lange tijd fit blijft, is er hoop op een mooie serie wedstrijden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden