Eindhoven SportAwards in huiskamer


<p>Voormalig trainer van PSV, Mark van Bommel (R), wordt tijdens een eerdere editie van het gala ge&iuml;nterviewd door Thijs Sleegers.&nbsp;</p>

Voormalig trainer van PSV, Mark van Bommel (R), wordt tijdens een eerdere editie van het gala geïnterviewd door Thijs Sleegers. 

(Foto: Daan Noordhuizen Fotografie)

Eindhoven SportAwards in huiskamer

  Sport

2020 had een bijzonder (sport)jaar moeten worden, met onder andere de Olympische Spelen, 100 jaar (groot) Eindhoven en het EK voetbal. Een bijzonder jaar is het zeker geworden, maar op een andere manier dan verwacht.

EINDHOVEN - Het coronavirus zorgde ervoor dat zowel top- als breedtesporters een pas op de plaats moesten maken en ook op dit moment is het nog niet mogelijk om zonder beperkingen te sporten. Toch wil de gemeente Eindhoven sport vieren met de Eindhoven SportAwards op 25 januari 2021.

In een sportcafésetting worden drie nieuwe awards uitgereikt, het ‘Beste Sportinitiatief van Eindhoven’ wordt gekozen en er wordt gepraat over het afgelopen sportjaar. Ook de sportkampioenen worden niet vergeten; zij krijgen ook dit jaar een sportpenning. De show wordt opgenomen zonder publiek en live uitgezonden, zodat iedereen de SportAwards kan meebeleven.

Drie nieuwe categorieën
Dit jaar worden awards uitgereikt in andere categorieën dan voorgaande jaren. Dit omdat veel toernooien, wedstrijden en competities dit sportjaar zijn geannuleerd. Oeuvre Award: welke (oud)sporter leverde de afgelopen 50 jaar een belangrijke bijdrage aan de sport in Eindhoven? Talent Award: welke jonge topsporter (tot 21 jaar) heeft volgens jou de potentie om de wereldtop te behalen? Vrijwilliger Award: wie stak er met kop en schouders boven de andere vrijwilligers uit? Voor alle categorieën kunnen tot en met 1 december kandidaten aangedragen worden via eindhovensport.nl/sportawards. De vakjury bepaalt de winnaars. Er kan dit jaar niet door het publiek gestemd worden. Hiervoor is gekozen omdat er niet beoordeeld wordt op prestatie.

Bij de Eindhoven SportAwards 2020 is er geen prijs voor de Vereniging van het Jaar, maar een andere speciale prijs voor sportaanbieders: het ‘Beste Sportinitiatief van Eindhoven’. Zowel verenigingen en stichtingen als commerciële sportaanbieders en ongeorganiseerde sporters, kunnen tot en met 10 december hun initiatief aandragen om kans te maken. Dit kan via eindhovensport.nl/beste-sportinitiatief.

Belangrijk is dat het de afgelopen drie jaar ontwikkeld is en dat het een bijzondere (maatschappelijke) bijdrage heeft geleverd aan de stad. Er zijn twee prijzen te verdelen: een cheque van 1500 euro voor de winnaar en één van 1000 euro voor het initiatief dat veel potentie heeft, maar nog wel een steuntje in de rug kan gebruiken. De sportregisseurs van Eindhoven Sport helpen bovendien om dit initiatief naar een hoger plan te tillen.

De sportkampioenen van het afgelopen jaar worden niet vergeten. Daarvoor is de hulp van het publiek nodig. Iedereen die een sporter kent die afgelopen sportjaar de eerste plaats heeft behaald op een NK of een podiumplek op een EK of WK, kan deze persoon aanmelden voor een sportpenning. Dit geldt natuurlijk ook voor sportteams. Aanmelden kan tot en met 10 december via eindhovensport.nl/sportpenning.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden