Foto: Johan Manders

FC Eindhoven ontvangt NAC Breda

  Sport

Aanstaande zaterdag staat de 7e thuiswedstrijd van het seizoen op het programma tegen NAC Breda. Beide teams speelden al 44 keer eerder tegen elkaar, waarin FC Eindhoven er 14 keer met de winst vandoor wist te gaan.

EINDHOVEN - Vorige week won FC Eindhoven haar 2e wedstrijd achter elkaar, twee weken geleden was het FC Dordrecht dat met 5-1 werd verslagen en afgelopen week mochten de blauw-witten op bezoek bij TOP Oss, deze wedstrijd werd met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Jort van der Sande.

Aanstaande zaterdag wacht dus NAC Breda, de ploeg uit Breda begon goed aan het seizoen waarin het de eerste 6 wedstrijden wist te winnen. Echter waren er verschillende blessures en corona gevallen die roet in het eten gooide, zo werden er nog maar 2 wedstrijden van de laatste 7 gewonnen. De ploeg van Maurice Steijn snakt dus naar een overwinning.

FC Eindhoven heeft de laatste seizoenen meermaals een goed resultaat weten te halen in eigen huis tegen NAC Breda, zo wist FC Eindhoven in de afgelopen 4 thuis ontmoetingen maar liefst 3 keer te winnen en speelde het 1 keer gelijk. Vorig seizoen werd er in het Jan Louwers Stadion met 2-2 gelijk gespeeld. Joey Sleegers en Samy Bourard (inmiddels speler van ADO Den Haag) waren beide trefzeker voor FC Eindhoven. Voor NAC Breda scoorde Sydney van Hooijdonk en Roger Riera.

NAC Breda heeft momenteel 24 punten uit 12 wedstrijden, hiermee staan ze op een 4e plek. FC Eindhoven staat met 18 punten uit 12 wedstrijden op de 9e plek. Voor beide ploegen zijn de punten meer dan welkom.

De wedstrijd is zaterdag om 14:00 live te zien op FOX Sports 1.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden