Foto:

Bidden

  Sport

Normaliter betekent een periode van internationaal voetbal een periode van rust voor PSV. Vele internationals zijn uitgewaaierd over de aardbol en de overige selectiespelers houden hun conditie op peil.

Nu is het echter een tijd waarin trainer Roger Schmidt geen Mariakapel overslaat en blaren op zijn handen heeft van het kruisjes slaan. Tijdens de vorige interlandperiode ontplofte de coronabom in de PSV-bubbel, met alle gevolgen van dien. Een halve selectie uit de running en het nodige puntverlies was het gevolg daarvan. De Eindhovenaren zitten daarom in een positie waarin puntverlies dodelijk is voor de aspiraties om dit jaar voor de prijzen te strijden. Tot de winterstop zijn het nog negen finales waarbij alleen het resultaat telt. 

Het zou fijn zijn als de Eindhovenaren eens over een langere periode kunnen gaan spelen met de beoogde basisopstelling. Alleen dan kun je als team stappen maken. Hopelijk kunnen spelers als Max, Sangaré en Götze hun goede vorm voortzetten. Ook is het afwachten wanneer Ihattaren weer topfit is. De jonge technicus is aan het terugkomen van een zware periode. Het overlijden van zijn vader, de crisis vorig seizoen bij PSV en de coronapandemie trokken een zware wissel op het talent. Feitelijk gezien heeft hij al bijna een jaar onder zijn niveau gespeeld. Het wordt tijd dat hij weer zijn klasse laat zien. Wanneer dat gebeurt, wordt hij vanzelf een onomstreden basisspeler. 

Hopelijk verlengt hij binnenkort zijn nog anderhalf jaar doorlopende contract. Anders wordt PSV gedwongen hem aan het einde van het seizoen van de hand te doen. Ajax zit in ieder geval op het vinkentouw. Het zou eeuwig zonde zijn om genoodzaakt te zijn het grootste talent sinds jaren te verkopen aan de aartsrivaal. Het zou kapitaalsvernietiging in optima forma zijn. Als John de Jong niet snel toeslaat kan een dergelijk scenario waarheid worden. Hopelijk zit de technisch manager niet te dagdromen over een persoonlijke transfer naar AS Roma. Maar weet hij spijkers met koppen te slaan met Raiola, de zaakwaarnemer van het talent.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden