Foto:

Presteren

  Sport

Het lukt PSV maar niet om negentig minuten een constant niveau te behalen. Iedere wedstrijd worden sterke fases afgewisseld met fases dat het elftal hopeloos uiteenvalt.

Natuurlijk heeft de selectie te kampen met een golf aan afwezigen. Desalniettemin bestaat de basis wekelijks uit elf spelers waar de tegenstander likkebaardend naar kijkt. Vooral in Europees verband staat de ploeg er beroerd voor. De afgang tegen PAOK Saloniki heeft ervoor gezorgd dat de Eindhovenaren de aankomende drie Europese wedstrijden moeten winnen, wil de club overwinteren. Voortijdige uitschakeling betekent een grote smet op het seizoen. Het heeft ook als gevolg dat de fans hoogstwaarschijnlijk geen Europese wedstrijd meer kunnen bewonderen in het Philips Stadion. Een hard gelach, want het team heeft absoluut spelers waar je normaliter voor naar het stadion komt. 

Mario Götze is de eerste naam die je zo te binnen schiet. De Duitse wereldkampioen laat iedere week zien, dat hij nog steeds kan meedraaien in de Europese top. Als hij zo blijft voetballen dan kan het bijna niet anders dan dat zijn inbreng voor PSV maar tot één seizoen beperkt blijft. Gelukkig ligt de Duitser twee seizoenen vast, waardoor PSV een mooi miljoenenbedrag voor hem kan beuren. Al is het maar de vraag hoe hoog dat bedrag zal zijn aangezien er ongetwijfeld een herenakkoord bestaat tussen clubleiding en speler. Dit zal waarschijnlijk betekenen dat hij voor een gelimiteerd bedrag mag verkassen. Anders had hij waarschijnlijk nooit in Eindhoven gespeeld. 

Een andere nieuwe Duitser in Eindhoven heeft zich inmiddels ook in de kijker gespeeld van het nationaal elftal. Philippe Max kan namelijk zijn debuut gaan maken bij de oosterburen. Een Duitse international vertegenwoordigt een gigantische transferwaarde. Het aankoopbedrag van tien miljoen kan je nu al met een factor vier vermenigvuldigen. Financieel zit het in de toekomst wel snor voor de Eindhovenaren. De jacht op eremetaal moet echter de hoogste prioriteit hebben. Schmidt zal moeten gaan presteren met deze selectie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden