Foto:

Honderd miljoen

  Sport

PSV is bezig de daad bij het woord te voegen. Met het aantrekken van doelman Mvogo en de op hand zijnde transfer van linksback Max begint de verdediging steeds meer vorm te krijgen.

De Duitser van Augsburg staat in eigen land bekend als een opkomende back die aanvallend de nodige assists voor zijn rekening kan nemen. Met Dumfries op rechts heb je dan twee spelers die de hele flank kunnen benutten. Alleen nog een centrale verdediger en een middenvelder staan op de verlanglijst van trainer Schmidt. Weet PSV hier een serieuze slag te slaan, dan staat er voor Nederlandse begrippen een behoorlijke ploeg. Is de selectie dan sterk genoeg om te wedijveren met Ajax?! Vooralsnog lijkt dat een brug te ver, omdat de Amsterdammers een veel bredere selectie hebben. 

De concurrentie aangaan met Feyenoord en AZ lijkt een realistischer doel. Hopelijk weten de Eindhovenaren deze jaargang ook een wat meer prominente rol te spelen in Europa. Als de nieuwe trainer dit voor elkaar krijgt, heeft hij het prima gedaan. Wellicht dat de verkoop van overbodige spelers ervoor zorgt dat er nog een buitenkansje kan worden aangetrokken. Bijvoorbeeld spelers die met het oog op het naderende EK buiten de boot vallen en koste wat kost speelminuten willen maken. Zo is vorig jaar ook Rodriquez in Eindhoven terechtgekomen. Op die manier kun je de nodige ervaring binnen de lijnen krijgen, die de rest van het elftal moet kunnen sturen. Laten we hopen dat we positief verrast worden door de scouting van John de Jong. 

Tot slot is het van belang dat de club op korte termijn om de tafel gaat zitten met Mino Raiola. Ihattaren, Dumfries en Malen zijn de cliënten van de supermakelaar. Toevalligerwijs vertegenwoordigen zij ook de grootste transferwaarde van de selectie. Contactverlengingen waarbij afspraken gemaakt worden voor transfers in de toekomst zijn cruciaal. Deze spelers moeten de Eindhovenaren namelijk zo’n honderd miljoen opleveren met het oog op de toekomst. De komende weken zullen dus alles bepalend zijn voor de toekomst van de club.

Bob

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden