Alef João, voormalig speler van Brabantia, in actie voor FC Eindhoven. (Foto: Johan Manders).
Alef João, voormalig speler van Brabantia, in actie voor FC Eindhoven. (Foto: Johan Manders). (Foto: Johan Manders)

FC Eindhoven begint met overwinning, vrijdag wacht Telstar

  Sport

FC Eindhoven heeft de openingswedstrijd van de competitie met 1-2 gewonnen. Jong FC Utrecht werd vrijdag, op Sportcomplex Zoudenbalch in Utrecht, verslagen. Kaj de Rooij en Lorenzo van Kleef scoorden namens de Blauw-Witten.

UTRECHT - In een twijfelachtige beginfase was het FC Utrecht met de eerste kansen. De grootste mogelijkheid voor de Domstedelingen kwam in de achtste minuut via Jeredy Hilterman. Na een fraaie aanval werd zijn inzet op miraculeuze wijze gekeerd door Ruud Swinkels.

Enkele minuten later was het FC Eindhoven dat zich voor de eerste keer serieus meldde bij het doel van Jong FC Utrecht. Dit resulteerde meteen in een vroege voorsprong. Aan de linkerkant gaf Pieter Bogaers de bal aan Kaj de Rooij. De jonge aanvaller was de Utrechtse verdediging met een fraaie dribbel te slim af. Vervolgens plaatste hij de bal in de lange hoek en zorgde zo voor de 0-1.

In de fase na het doelpunt kwam FC Eindhoven steeds meer aan voetballen toe. Na ruim een half uur spelen was er weer serieus gevaar voor het Utrechtse doel. Iker Pozo haalde uit, maar zijn schot werd door de Utrechtse defensie tot corner verwerkt. In de tweede helft kwam Jong FC Utrecht scherper uit de kleedkamer. In de 51e minuut, was het Jong FC Utrecht met een grote kans. Na een goed uitgespeelde aanval schoot Mohamed Mallahi op de paal. Enkele minuten later kwam de ploeg van René Hake verdiend op 1-1. Tim Pieters kopte eenvoudig binnen na een voorzet van Sylian Mokono, die goed doorzette aan de linkerkant.

Beslissende strafschop
In minuut 69 mocht FC Eindhoven aanleggen voor een strafschop. Doelman Fabian de Keijzer werkte een schot van Kaj de Rooij niet goed weg en vloerde vervolgens Hugo Botermans die voor de rebound ging. Lorenzo van Kleef ging achter de bal staan en benutte de strafschop feilloos, 1-2 voor FC Eindhoven. De voorsprong kwam niet meer in het geding voor de ploeg van Ernie Brandts en namen de Blauw-Witten de eerste drie punten mee naar Eindhoven.

De Witte Leeuwen
Volgende week komt Telstar op bezoek in Eindhoven. De ploeg van trainer Andries Jonker pakte zondag in de eerste speelronde een punt tegen FC Volendam. De Witte Leeuwen, zoals de ploeg uit Velsen-Zuid genoemd wordt, bleek vorig seizoen in Eindhoven een gemakkelijke prooi: 4-1. Samy Bourard maakte destijds twee goals. In de uitwedstrijd had de ploeg van Brandts het beduidend lastiger: Telstar won toen met 2-0.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden