Foto: Jessica Fotografie

Sturen in de mist

  Politiek

“Hoe heb je de afgelopen periode ervaren?”, vroeg een vriend aan mij tijdens het beeldbellen. Net zoals zoveel mensen maak ook ik gebruik van alle digitale gemakken om op afstand toch het gevoel van dichtbij te creëren.

Zijn vraag zorgde bij mij voor een waterval aan woorden. Het is fijn om met mensen op relatieve afstand ervaringen te delen. Het dwingt je namelijk om uit de waan van de dag te stappen en de afgelopen periode te beschouwen. “Het voelt als achter het stuur zitten in dichte mist”, vertelde ik hem. Je moet heel voorzichtig rijden, maar tegelijkertijd ook een koers bepalen. Te langzaam rijden gaat niet, want te veel mensen zijn afhankelijk van de keuzes die de overheid maakt. En ver vooruitkijken lukt niet, want je hebt geen idee hoe ver de mist reikt. 

Wat ik het meest spannende aan deze crisis vind, is dat we niet weten waar we over een half jaar staan. De scholen, de kappers en de winkels gaan open, maar voor hoe lang? Wat we wel weten, is dat het heel lang gaat duren voordat we terug zijn bij 'het oude'. Spannende tijden staan ons te wachten. Zowel qua gezondheid, sociaal en financieel is de toekomst onzeker. Toch heb ik er vertrouwen in dat we er goed uit kunnen komen. Hoe? Voorzichtig blijven doorrijden in die mist. Met een scherpe blik, een koel hoofd en een lange adem. En anderhalve meter afstand houden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden