Logo grooteindhoven.nl


Burgemeester John Jorritsma wenst alle mensen van Eindhoven een gezond en fijn 2018 toe. Foto: Evelien Emonds
Burgemeester John Jorritsma wenst alle mensen van Eindhoven een gezond en fijn 2018 toe. Foto: Evelien Emonds (Foto: Evelien Emonds)

De beste wensen aan alle Eindhovenaren

  Politiek

Beste mensen van Eindhoven,

We staan op het punt afscheid te nemen van 2017 en maken ons op voor 2018. Velen van ons zijn vrij en bezoeken familie en vrienden, plannen een uitje of dwalen wat door de stad. Niets hoeft. Aan de lichten in kantoren en fabrieken kun je zien dat enkelingen daar doorwerken en het schip drijvende houden. De radio aan, kerstkransjes op tafel, ook die sfeer is anders dan in de rest van het jachtige jaar.

Wat was 2017 eigenlijk voor een jaar? Ik denk dat het een jaar van optimisme was, een jaar waarin we de weg naar boven weer hebben gevonden. Het radicalisme in de politiek, begonnen met de Brexit en met de verkiezing van Donald Trump als Amerikaanse president, heeft niet de overhand gekregen. De strijd tegen IS is gewonnen, de vluchtelingenstroom is geslonken. En de economie maakt overuren, zeker hier in onze stad en regio. We doen het als vanouds beter dan in de rest van het land. Velen van u hebben dat hopelijk gemerkt omdat er nieuwe collega's zijn bijgekomen, of omdat u zelf of uw kinderen dit jaar aan een nieuwe baan zijn begonnen.

Natuurlijk blijven er problemen en bedreigingen, maar laten we ons focussen op dingen die goed gaan, op de stijgende lijn van onze samenleving. Zo krijgen we komend jaar weer gemeenteraadsverkiezingen: laten we hopen dat wij met ons allen op partijen stemmen die willen verbinden, in plaats van verdeling zaaien, die naar boven willen, in plaats van naar beneden trekken.

Voor onze eigen stad en regio zie ik een gunstig 2018. Vanwege de economie, waarvan gezegd wordt dat die de komende twee jaar blijft groeien. Dat betekent meer kansen voor ons allemaal om te profiteren van de welvaart. Maar ook zonnig, als je kijkt hoe er gewerkt wordt aan de stad: komende jaren hele nieuwe bouwwerken en woon- en werkkwartieren. We boetseren onze stad echt naar een andere vorm, met de uitstraling van een zelfbewuste vijfde stad van het land, waarvan elke Nederlander weet: dat is de stad van innovatie en technologie, daar werken ze aan de toekomst, onze toekomst.

Ik ben daar trots op en ik merk als ik met inwoners spreek dat iedereen trots is op zijn of haar Eindhoven. Trots is een krachtig gevoel, het is aanstekelijk en geeft energie aan jezelf en anderen. Laat 2018 dat positieve jaar worden, waarin we lief en leed met elkaar kunnen delen, waarin we gezond blijven, werk hebben, houden of krijgen. Laten we met dat gevoel nog wat door deze dagen slenteren en genieten van elkaar, van familie en vrienden. Heb vertrouwen in de toekomst, een fijn 2018 gewenst.

John Jorritsma

Burgemeester Eindhoven

Meer wensen

Esther Potters geeft de beste wensen aan haar 84-jarige vader Ad Potters. En vooral een goede gezondheid in 2018!

De vrijwilligers van de Terre des Hommes winkel in Eindhoven wensen de jongens en meisjes van de kinderhulpprojecten in Oost-Afrika een heel gelukkig 2018, met fijn onderwijs en een veilig thuis.

Mickel Adams wenst alle vrijwilligers en mantelzorgers een goed, gezond en liefdevol 2018. Dank voor uw betrokkenheid afgelopen jaren. U laat Eindhoven echt stralen.

Hans Avis wenst Renate, Riny, Mark, Elles, Susan en Tim van Galen uit Best (en Son) een voorspoedig 2018: dat méérdere goede voornemens maar vervuld mogen worden in een alleszins puike gezondheid.

Ali Çaliskan wenst zijn familie, vrienden, kennissen, Eindhovenaren en alle Nederlanders een gezond en gelukkig 2018!

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox