Foto: Pixabay

Onzinnige beperkingen

  Nieuwsflits

Terwijl PSV verwacht dat ook dit seizoen de seizoenkaarten worden uitverkocht, kwam het kabinet met het nieuws dat er vanaf september weer gespeeld mag worden met publiek. Goed nieuws, maar er zit wel een addertje onder het gras. Het publiek moet anderhalve meter uit elkaar zitten en er is een verbod op het zingen van spreekkoren.

Wie weleens in een stadion heeft gezeten, weet dat dit onmogelijk is. Het voetbal is een spel van emotie. De fans leven hartstochtelijk mee en kunnen echt niet negentig minuten lang stil op een stoeltje zitten en dan braaf klappen. Hopelijk is de situatie rondom corona medio september dermate onder controle dat deze onzinnige beperkingen worden opgeheven. In de tussentijd wordt er door PSV volop gebouwd aan een selectie die volgend jaar mag strijden om de prijzen. De namen van Ginkel, Jahanbakhsh en Rodriguez zingen rond als potentiële versterkingen. 

Het zijn de bekende namen, die al in meerdere transferwindows voorbijkomen. Hopelijk weet de nieuwe trainer Schmidt ook met wat verrassende namen te komen uit zijn eigen netwerk.Zijn komst betekent dat voetballers die onder Van Bommel en Faber op een dood spoor zaten, een kans kunnen krijgen. De spelers moeten in ieder geval zorgen dat ze een goede conditie hebben. Schmidt is net als Klopp een voorstander van het ‘full gas’ voetbal. Oftewel: een systeem wat continu in de hoogste versnelling wordt gespeeld. Met balverlies moet de tegenstander opgejaagd worden om de bal snel terug te veroveren. In balbezit moet de bal veelal in de lengte gespeeld worden en is het gebrei in de breedte verleden tijd. 

Dit nieuwe type spel vereist een grote mate van tactische discipline en atletisch vermogen. Daarom is het jammer dat Derrick Luckassen koste wat kost weg wil uit Eindhoven. Hij is juist een type speler dat zomaar zou kunnen excelleren onder Schmidt. Dat geldt ook voor Teze en Obispo, die wel behouden blijven. Volgend seizoen kunnen zij laten zien, wat ze allemaal in hun mars hebben.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden