Een glimmende DAF 46 uit 1977. FOTO: DAF Club Nederland.
Een glimmende DAF 46 uit 1977. FOTO: DAF Club Nederland.

DAF Club Nederland ‘trekt alles uit de kast!’

Historie

EINDHOVEN/EELDE - De Eelde Classics, zaterdag 26 en zondag 27 november in de Flowerdome in Eelde, trekt duizenden bezoekers. Dat is ook niet zo vreemd want vrijwel alle soorten voertuigen die ooit over onze nationale wegen reden, zijn op zaterdag 26 en zondag 27 november te zien op ‘Eelde Classics 2022’. Voor de liefhebbers en verzamelaars van oldtimer auto’s, motoren, (brom)fietsen, vrachtwagens, tractoren, bussen, koetsen, rijtuigen en brandweerwagens is het Flowerdome in Eelde die twee dagen dan ook een waar El Dorado. Eelde Classics is op beide dagen van 10.00 tot 17.00 geopend.

DAF Club Nederland is er ook; en hoe! “We trekken alles uit de kast. Met onze bemande stand met opengewerkte Variomatic/CVT en tent omringd door beachvlaggen, parasols en DAF P-borden. Doorlopend worden films over DAF, Dafs en Volvo’s met Variomatic vertoond. Rondom de stand worden door een aantal bereidwillige clubleden 10 mooie auto’s neergezet. We staan in de G hal. Deze ruime plek is kort na de ingang dus we zijn niet te missen!”, aldus DAF Club Nederland. 

DAF Club Nederland is in 1980 opgericht, telt circa 2.000 leden/donateurs met ongeveer 2.600 auto’s (de oudste uit 1959).