Uit 1913. De Philips Harmonie tijdens de bevrijdingsfeesten. FOTO: EiB.
Uit 1913. De Philips Harmonie tijdens de bevrijdingsfeesten. FOTO: EiB.

Over koren, orkesten en harmonieën

Historie

‘Met de muziek mee’ is de titel van een lezing, die wordt gehouden op zondag 20 november om 13.00 uur bij Eindhoven in Beeld (EiB) in het Erfgoedhuis en zal 1 uur duren. 

EINDHOVEN - Het Erfgoedhuis is die zondag 20 november open tussen 13.00 en 16.00 uur. De expositie ‘Muzikaal Eindhoven’ is dan ook te bezoeken; vrijwilligers geven desgewenst uitleg. Het adres van het Erfgoedhuis is Gasfabriek 4 in Eindhoven.

Afke van Wirdum geeft deze lezing in het kader van de expositie ‘Muzikaal Eindhoven’. Zij schetst, aan de hand van foto’s en muziekvideo’s, een beeld van de sociale en maatschappelijke ontwikkeling van de koren en harmonieën van Eindhoven in de afgelopen 150 jaar.

Afke van Wirdum is voormalig docent Nederlands en literatuur en heeft zich de afgelopen jaren verdiept in de geschiedenis van muziekgezelschappen in Eindhoven voor het jubileumboek van La Bonne Espérance. 

De expositie Muzikaal Eindhoven toont in beeld en geluid de grote variëteit op muzikaal gebied in onze stad. De expositie richt zich op koren, harmonieën en symfonieorkesten en met name op amateurgezelschappen onder leiding van een dirigent.

De expositie ‘Muzikaal Eindhoven’ van Eindhoven in Beeld is gratis te bezoeken op werkdagen van 11.00 tot 16.00 uur.

eindhoveninbeeld.com