Come Together: A Guitar Rhapsody, op zaterdag 18 januari, begint om 19.30 uur. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar via: www.cke.nl/tickets.
Come Together: A Guitar Rhapsody, op zaterdag 18 januari, begint om 19.30 uur. Kaarten à 10 euro zijn verkrijgbaar via: www.cke.nl/tickets. (Foto: )

Come Together: A Guitar Rhapsody

  Cultuur

Gitaristen uit heel Nederland komen zaterdag 18 januari samen in de concertzaal van Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) voor een bijzondere gitaarhappening genaamd Come Together: a Guitar Rhapsody.

EINDHOVEN - Het gelijknamige liedje van The Beatles zal niet ontbreken op het programma, want Come Together vat het doel van dit concert perfect samen: het bij elkaar brengen van gitaarliefhebbers, getalenteerde gitaristen, gitaarorkesten en docenten. Want de gitaar is bij uitstek het instrument dat muziekstijlen en culturen al eeuwen verbindt. Jeugdige gitaristen uit Eindhoven en omgeving wordt de unieke en leerzame kans geboden om op te treden met de geroutineerde en enthousiaste gitaarorkesten Ponticello, de GitaarBend(e), en het Nederlands Jeugd Gitaarorkest.

De avond staat onder leiding van de Australische dirigent Peter Constant, docent Koninklijk Conservatorium en artistiek leider Stichting Gitaarorkest Nederland. Op het programma staan naast arrangementen van bekende bands zoals The Beatles en Queen, ook Zuid-Amerikaanse muziek en speciaal voor gitaarorkest gecomponeerde werken. De avond op 18 januari begint om 19.30 uur. Kaarten à 10 euro via: www.cke.nl/tickets.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden