Yolande Zola Zoli van der Heide begint op 1 januari als de nieuwe conservator tentoonstellingen van het Van Abbemuseum in Eindhoven. (Foto: Martha Stroo)
Yolande Zola Zoli van der Heide begint op 1 januari als de nieuwe conservator tentoonstellingen van het Van Abbemuseum in Eindhoven. (Foto: Martha Stroo) (Foto: )

Nieuwe conservator voor Van Abbemuseum

  Cultuur

Yolande Zola Zoli van der Heide begint op 1 januari als de nieuwe conservator tentoonstellingen van het Van Abbemuseum in Eindhoven. Ze volgt daarmee Annie Fletcher op die begin dit jaar is aangesteld als directeur van het Irish Museum of Modern Art in Dublin.

EINDHOVEN - Van der Heide gaat voor het Van Abbemuseum tentoonstellingen realiseren en bijdragen aan onderzoek, collectievorming en actieve samenwerking met publiek. Dit laatste aspect blijft de komende jaren, onder de noemer 'The Constituent Museum', een prioriteit voor het Van Abbemuseum.

Van der Heide was tot voor kort adjunct-directeur van de non-profit kunstinstelling Casco Art Institute: Working for the Commons in Utrecht. Als co-curator organiseerde ze daar verschillende tentoonstellingen en bijeenkomsten waaronder 'Het is of de stenen spreken', met kunstenaars Ama Josephine Budge, Ansuya Blom, Babi Badalov en Mire Lee (2019) en 'Curating Strategies of Productive Refusal' met Gabi Ngcobo (2019). Daarnaast is ze sinds 2010 verbonden aan het Dutch Art Institute Roaming Academy in Arnhem en sinds 2016 als scriptie-adviseur actief voor de afdeling Beeldende Kunst van het Sandberg Instituut in Amsterdam.

Meer berichten