Schilderwerk van Marianne Jonker. Samen met Thea Blok exposeert ze haar kunst aan de Europalaan in Son.
Schilderwerk van Marianne Jonker. Samen met Thea Blok exposeert ze haar kunst aan de Europalaan in Son. (Foto: )

Expositie schilderijen en beeldhouwwerken in Son

  Cultuur

Ditmaal is er in Galerie de Verdiepingen van Villa de Kleine Heide in Son een expositie van twee kunstenaars, Marianne E.W. Jonker en Thea Blok, te zien. Het samenvoegen van hun werk leidde tot een compositie die te bezichtigen valt op zondagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. Van 27 oktober tot 17 januari 2020 te zien. Locatie: Europalaan 2a in Son.

SON - Jonker schildert met passie en kan daar volledig in verdwijnen om het beeld wat in haar ontstaat tot leven te brengen. Zij had een bedrijf voor psychische begeleiding en deed communicatie- en managementtrainingen in bedrijven. Een instabiele gezondheid bracht na haar vijftigste veel verandering in haar leven. Na haar herstel begon zij met datgene wat zij altijd graag had willen doen: schilderen. Zij gaf de workshops 'schilder je vrij' en begeleidde autistische kinderen in een creatief proces volgens de methode van haar schildermentor Michiel D'Hondt. Zes jaar volgde Jonker zijn lessen en zomercursussen in Griekenland.

Haar mentor gaf geen 'leiding' maar 'begeleidde' zodat haar unieke stijl zich in haar schilderen kon ontwikkelen mede door schildergroepen en workshops in Duitsland. Het schilderen werd haar tweede beroep. Marianne woont in Eindhoven en haar werkplek is in het Beeldhouwatelier in Heeze waar zij de ruimte heeft om haar grote doeken met acrylverf vorm te geven. Haar werk is semi-abstract, kleurrijk, sferisch en spreekt van verdieping.

Beeldhouwster Thea Blok
Blok werkt met enorme bevlogenheid met een dynamische expressie van beweging, spanning, ritmiek, structuur en emotie. Zij werkt met klei, bewerkt oxides, beeldhouwt in steen en schildert met gemengde technieken en maakt assemblages van ijzer en staal. Of haar beelden en schilderijen nu figuratief zijn of abstract, ze vertellen verhalen over innerlijke bewogenheid en wereldwijd verbonden zijn. Haar kleuren zijn intens en lijken aan de natuur ontsproten. Blok schuwt het zware werk niet en maakt ook grote tuinbeelden van allerlei soorten natuursteen. Ze werd geboren in Den Haag en volgde daar de Vrije Academie.

Ook na haar verhuizing naar Brabant bleef zij zich ontwikkelen in haar veelzijdige kunst zoals op de Vrije Academie in Helmond, Academie Neerpelt en de Academie voor Industriële Vormgeving. Blok woont en werkt in Beek en Donk waar zij in haar eigen Atelier NU workshops en cursussen geeft, geassisteerd door dochter Wendy. Zij exposeert regelmatig in Nederland. De twee exposanten kennen elkaar van Ars Longa, een Son & Breugelse kunstvereniging.

Meer berichten