Hetty de Groot, tot de verbeelding

  Cultuur

"Misschien kun je wel zeggen dat ik een grootgebruiker ben." Hetty en haar vriendin Tiny zijn zojuist naar de film Lady Bird geweest in Natlab door Plaza Futura. In het café spreken we haar.

EINDHOVEN - "Ik lees graag, maar ervaar ook dat m'n hoofd hier leeg voor moet zijn. Terwijl op pad gaan eigenlijk altijd wel kan... Ik ga graag naar fototentoonstellingen en mis ook geen enkele Bookie Night. Ook ga ik graag naar het Parktheater. Ben dol op het Nederlands Dans Theater en Eric van Sauers vind ik altijd erg leuk. Volgende week ga ik met een vriendin naar Griet op Beeck's toneelstuk 'Vele hemels boven de zevende' en staat een lunchconcert in Muziekgebouw op het programma."

"Ik werkte jaren op het secretariaat van Studium Generale TU/E, en ben nu actief voor Stichting Fotosz.nl. Studium Generale heeft alles: film, podiumprogramma's, lezingen en een kunstuitleen. De omgeving met studenten vond ik heel leuk. Nu ik gestopt ben met werken kan ik meer tijd besteden aan fotografie. Naast mijn fotografische reisverslagen houd ik me, als documentairefotograaf, de laatste jaren bezig met voormalige stortplaatsen."

"Die liggen hier veel in de omgeving, en daar zie je bijna niets meer van. Ook Hollandse horizonnen, onder andere Moerdijk. Huizen die verdwijnen door de opkomende industrie en wegen. Een serie waar ik ook graag aan werkte ging over verzamelaars.Een van hen verzamelde bierblikjes, heel veel, een hele etage vol. Het is bijzonder om dat te mogen vastleggen."

"Van fotograaf Desiré Dolron, zou ik graag ooit een foto aan mijn muur willen hebben. Zij maakte een documentaire serie Exaltation en Xteriors.Te zien geweest in Fotomuseum Den Haag en in Museum Oud Amelisweerd, Utrecht. Dit was ronduit prachtig."

Meer berichten