Raymon Hofkes
Raymon Hofkes (Foto: Martina Roovers)

'Humor brengt mensen samen'

  Cultuur

Zo'n 150 keer per jaar vermaakt Raymon Hofkens zijn publiek met humor. Op andere dagen organiseert hij comedyshows of verzorgt hij workshops. Pand P is één van de locaties waar de comedian talent en gevestigde namen laat optreden. Om het seizoen in stijl af te sluiten, organiseert hij het Eindhovens Comedy Festival in het weekend van 12 en 13 mei.

EINDHOVEN - 30 comedians, 10 shows, 2 dagen. Het affiche van het Eindhovens Comedy Festival belooft nogal wat. "De shows die ik gedurende het jaar organiseer in Pand P worden steeds bekender", zegt Raymon Hofkens. "Graag wilde ik het seizoen afsluiten met een soort XXL show. Toen bleek dat er een extra zaal en dag beschikbaar waren, heb ik er meteen een heel weekend van gemaakt." Op die twee dagen staan gevestigde namen als Leon van der Zanden en Marlon Kicken naast opkomend talent. Een groot aantal talenten reageerde op de oproep die Raymon op Facebook plaatste.

"Er zijn heel veel aanmeldingen binnengekomen. Ik heb zelfs mensen op de reservelijst moeten zetten." Raymon is ambitieus als het gaat om 'zijn' festival. "Sinds het Parktheater ermee is gestopt (daar werden eerder festivals gehouden, red.), is er nergens in Zuid-Nederland een soortgelijk festival, eentje waar het puur en alleen om comedy draait." Hoewel Raymon het spannend vindt hoe het deze eerste keer gaat lopen, spreekt hij wel al de ambitie uit dat het festival een jaarlijks terugkerend evenement mag worden.

Voor het Eindhovens Comedy Festival brengt Raymon comedians uit Nederland en België bij elkaar. Op zaterdag rouleert de bezoeker tussen de zalen en ziet zodoende twee talentshows, één dubbel-programma en een finaleshow met bekende cabaretiers als Braboneger. Zondag zijn alle shows in de grote zaal. Raymon vindt dat humor mensen samen brengt. "Een comedyshow laat je lachen. Je kunt een avondje je problemen aan de kant schuiven. Bovendien is humor een middel om een gesprek aan te gaan. Ik ken niemand die humor niet prettig vindt. En als ik mensen kan laten lachen, ben ik een gelukkig mens."

Meer berichten