Bert Wetzels, tot de verbeelding

  Cultuur

Op het terras van POPEI ontmoeten we Bert Wetzels, 65 jaar uit Goirle. Sinds dit jaar met pensioen, maar ook weer niet echt. Samen met zijn vrouw is hij sportmasseur met een praktijk aan huis, speelt hij graag drums, doet aan motorcross en sleutelt graag aan zijn oldtimer.

EINDHOVEN - "We komen vaak bij POPEI omdat onze zoon Thijs hier regelmatig optreedt. Hij is 19 jaar en studeert hier aan het Rock City Institute. Met zijn band The Moonshine Lizard won hij laatst de Eindhovense Popdag. Ook waren ze winnaar van het 17e BMM, in Deurne. Toevallig, omdat ze mochten invallen voor een andere band. Achteraf bleek dat het een wedstrijd was, en toen wonnen ze nog ook."

"Mijn vrouw en ik vinden het leuk om bij zijn optredens te gaan kijken. Of dit nu hier is, op Strijp-S, of bijvoorbeeld in Altstadt. Dat maakt ons niet uit. Binnenkort spelen ze in Breda en misschien mogen ze Festival Mundial openen. Dat vinden wij natuurlijk erg leuk! Ik hou wel van musicals. Vanwege de combinatie van zang en dans, natuurlijk, maar ook alles eromheen. Soldaat van Oranje heeft indruk gemaakt. Het verhaal, de geschiedenis over de Tweede Wereldoorlog, maar ook hoe de zaal is opgebouwd en het lichteffect."

"We Will Rock You vond ik heel mooi vanwege de goede muziek. Als we ergens heen gaan is dat vaak hier bij POPEI, of we gaan naar Blue Collar, bijvoorbeeld als Bertus Borgers optreedt. We zijn echt fan van de muzikale Borgers' familie. Vorige zomer gaven ze een optreden, op een oplopend talud op een grasveld bij een camping in Vessem. Dat was een mooie avond. We gaan ook graag naar de sing-a-long avonden. Ooit begonnen in de SingShop van Nova Borgers en Ruud van Deventer op de Hastelweg en tegenwoordig in de Effenaar. Dat is altijd stijf uitverkocht!"

Meer berichten