Zaterdag 24 december keert De Nieuwe Nacht(mis) terug naar de Eindhovense Paterskerk. FOTO: Muziekgebouw Eindhoven.
Zaterdag 24 december keert De Nieuwe Nacht(mis) terug naar de Eindhovense Paterskerk. FOTO: Muziekgebouw Eindhoven.

De Nieuwe Nacht(mis) keert weer terug

Cultuur

Zaterdag 24 december keert De Nieuwe Nacht(mis) terug naar de Eindhovense Paterskerk. Gehost door Muziekgebouw Eindhoven, partner van DOMUSDELA, zal wegens groot succes - en een duidelijke behoefte - dit alternatief voor de kerkelijke nachtmis op kerstavond terugkeren.

EINDHOVEN - De Nieuwe Nacht(mis) staat voor een moment van bezinning, reflectie en saamhorigheid en voorziet hiermee in een grote behoefte.
Vanuit de prachtige Paterskerk, met zijn geschiedenis en symboliek, vertelt Mike Weerts een verhaal dat dit jaar in het teken zal staan van verdraagzaamheid. Het zijn roerige tijden en in alle tumult is er soms te weinig ruimte voor begrip en nuance. Willen wij nog wel echt naar de ander kijken en luisteren? En kunnen we af en toe onze eigen mening even parkeren?
Tijnens de Nieuwe Nachtmis kan geluisterd worden naar muziek van Iris Penning, Jean Lucas en Orkun Agir, maar ook van jong talent. De Nieuwe Nacht(mis) is een momentum voor iedereen. Het raakt personen en zij kunnen het koesteren voordat ze zich onderdompelen (of laten meesleuren?) in alles wat het kerstfeest inmiddels met zich meebrengt. En het mooiste is misschien wel dat de toegang is gratis!
Tickets snel bestellen gezien beperkt aantal zitplaatsen.

mgehv.nl/denieuwenachtmis