Foto: Jessica Fotografie

Bouwen

  Column

Het is een belangrijke week voor woningzoekenden in de stad. Er staan drie bestemmingsplannen op de agenda van de gemeenteraad. Als de raadsleden deze bestemmingsplannen goedkeuren op dinsdagavond, is het mogelijk om woningen te bouwen. Één plan gaat over een project in Philipsdorp, het tweede plan ligt tussen de Heilige Geeststraat en de Willemstraat en een derde bij de brandweerkazerne aan de Deken van Somerenstraat.

Dit laatste plan gaat iconisch worden voor de stad. Een plek die in het rijtje komt van de Blob, Vestedatoren en Strijp S. Een plek waar we als Eindhovenaren echt trots op gaan zijn. Bij elkaar gaat het om honderden woningen die de komende jaren gebouwd worden. En dat is goed nieuws voor woningzoekenden die het nog even een tijdje in hun huidige woonsituatie kunnen volhouden.

Het vervelende aan de verantwoordelijkheid als wethouder voor de woningbouw is, dat de effecten van mijn inzet pas over een paar jaar te merken zijn. Terwijl de meeste woningzoekenden nú een thuis nodig hebben. Ik word verdrietig als ik een mail ontvang van mensen die echt in het nauw zitten. Machteloos, omdat ik mensen echt niet direct vooruit kan helpen.

Maar… voor die mensen was het óók een belangrijke week. We hebben bij het rijk namelijk om geld gevraagd om binnen een jaar 600 tijdelijke woningen te bouwen in Woensel Noord. Dat worden woningen voor singles, alleenstaande ouders, gezinnen of voor mensen die van buiten de stad komen. Daarmee zorgen we voor veel mensen voor een goede tussenoplossing en dat op hele korte termijn. Nu is het wachten op het antwoord van het Rijk, maar dat betekent zeker niet dat we stil zitten. In de tussentijd bouwen we samen door aan onze stad. Op naar 3000 nieuwe woningen in 2020!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden