Foto:

Echte vrienden

  Column

Een stapje terug en voor sommigen geldt flinke stappen terug. Dat is het voorland van menig huishouden wanneer we in de toekomst kijken. Vakantieplannen vallen in duigen, even pas op de plaats maken. Niet leuk natuurlijk, maar liep het eigenlijk ook niet allemaal de spuigaten uit? Minstens drie keer per jaar op vakantie?

Is dat normaal, net zoals een sabbatical of een jaartje down under? Natuurlijk gun ik het iedereen, maar de verschillen tussen meer, meerder, meest werden wel steeds groter! Trouwen bijvoorbeeld was allang niet meer een leuk feestje van elkaar eeuwige trouw beloven. Nee, ook dat moest steeds grootser, duurder en exotischer gevierd worden. Het liefste op een zonnige buitenlandse locatie. Het is immers de mooiste dag van je leven. 

Nou, dat valt ook vies tegen wanneer je het aantal scheidingen in ogenschouw neemt. En wat was er eigenlijk mis met de boterhammen die we vroeger van huis uit meenamen naar ons werk? Botox in onze lippen, neppers in onze borsten, haarextensions tot onze billen en nagels in alle kleuren en lengtes. We zullen het met minder moeten gaan doen, want de coronacrisis gaan we allemaal in onze portemonnee voelen. 

De hand zal dus op de knip moeten en voetje aan voetje schuifelen tijdens Glow is er straks ook niet meer bij. We gaan een ander leven tegemoet. Geen drie kussen voor personen die we amper kennen en geen exorbitante bedragen meer voor BN'ers die voor een opening of lezing worden ingehuurd. En o ja, een kinderfeestje zelf organiseren in plaats van een kant-en-klaar concept à tig eurootjes per kind boeken, dat bespaart niet alleen duiten maar geeft ook veel voldoening.

Wanneer je over een beetje tuin beschikt, dan kondigt zich nu al een nieuwe trend aan: je eigen groenten kweken. Het wonder der natuur weer ontdekken en genieten van sappige zoete aardbeien of tomaten van eigen teelt. Zomerfruit inmaken, boontjes en spruitjes invriezen. Het kan zo maar ons leven veranderen en ons een andere kijk op het leven geven. Bijvoorbeeld door te beseffen wie je echte vrienden zijn door dik en dun. Ook dat wordt in crisistijd duidelijk.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden