Foto:

Grillig elftal

  Column

Er gaat niets boven Groningen. Dumfries stroopte als een echte aanvoerder de mouwen op en maakte het verschil. Met een driepunter snel weer richting het zuiden.

Feyenoord blijft in het vizier waardoor rechtstreekse plaatsing voor Europees voetbal nog steeds mogelijk is. Het spel was wederom stroperig en aanvallend oogde PSV impotent. Invaller Bruma spande de kroon. In het kleine kwartier dat hij in het veld stond had hij letterlijk één geslaagde actie. Voor de rest leverde hij alle ballen in. Die jongen krijgt nu iedereen - terecht - over zich heen. Zijn zelfvertrouwen is naar het nulpunt gedaald. 

Het moet raar lopen wil hij in het Philips stadion nog potten breken. Hij maakt echter nog wel deel uit van de selectie van Portugal. Dit kan een redding vormen voor de Eindhovenaren. Hopelijk krijgt hij speelminuten en speelt hij de wedstrijd van zijn leven op het EK. Zo kan er wellicht nog iets van de uitgegeven twaalf miljoen worden terugontvangen. Anders zit je de komende vier seizoenen opgescheept met deze grillige buitenspeler. 

Hij is pijlsnel, maar ook een wildebras die de balcontrole van een pupil heeft. Het is eigenlijk een speler vergelijkbaar met Florian Jozefzoon en Luciano Narsingh. Soms hebben ze hun dag, maar de meeste tijd zijn ze een bron van ergernis. Wat mij betreft een kolossale fout van Marcel Brands en John de Jong. 

Deze voetballer stond al jarenlang op de radar van PSV. Hoe kan het dan dat een speler zo teleurstelt?! De club mag van geluk spreken dat Steven Bergwijn is verkocht, waardoor de verloren miljoenen weer aangezuiverd zijn. Nu is het deze zomer zaak om wel de juiste selectie samen te stellen. De uitgeleende spelers Mauro en Koopmans laten wekelijks zien dat ze volgend jaar kunnen strijden voor een plek in de selectie. Van de verhuurde Romero valt dat nog te bezien. De Argentijn komt weliswaar regelmatig aan spelen toe, maar zijn statistieken zijn verre van indrukwekkend. Volgend seizoen moet hij zich laten zien in de voorbereiding. Zo nie,t dan betekent dat wéér een verliespost van meer dan tien miljoen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden