Foto: Marjolein van Hoof

Verrijking?

  Column

De Hema in afgeslankte vorm of juist niet? We zullen het deze week meemaken. Donderdag gaat de deur van het slot en opent het warenhuis de nieuwe huisvesting aan het 18 Septemberplein. Is het een verrijking voor dit plein? Ik denk het wel.

De winkel die door de lage eenheidsprijzen lang gezien werd als ‘armeluiswinkel’ heeft bewezen een blijvertje te zijn. Daarbij zijn het allang niet meer mensen met een beperkte portemonnee, maar juist slimme kopers die er, net zoals bij de Action, hun slag slaan. Want waarom meer betalen? Alleen omdat er een bepaald merkje op staat? Overigens is het assortiment in de loop der jaren flink aangepast. 

De bekende rookworst is gebleven en ook voor de aanschaf van een leuke baby- en peutergarderobe, kinderspeelgoed, hand- en theedoeken, handschoenen en niet te vergeten wijn, mag ik er graag komen. Iets anders is natuurlijk dat de sluiting van de vestiging aan de Rechtestraat een verarming is voor dit winkelgebied. Sinds Xenox haar deuren sloot in deze straat is er nog maar weinig te ‘snuffelen’. De vraag is dan ook of het vertrek van de Hema slechts het begin is van nog meer winkelsluitingen in dit gebied. Tja, en dan natuurlijk het coronavirus. 

Ook deze week kan ik daar niet omheen. Onze provincie lijkt zwaar getroffen te zijn. Toch meen ik dat het tijd wordt dat we gaan relativeren. Bij elk griepvirus zijn het altijd de mensen met een zwakke gezondheid die een groot risico lopen. En voor hen geldt dat, ook al heb je de griep onder controle, er altijd mensen aan de complicaties daarvan het leven laten. Dagelijks overlijden er mensen aan kanker, hart- en vaatziektes, diabetes en niet te vergeten volkomen gezonde mensen die door een verkeersongeluk om het leven komen. 

Deze week begint het MH17-proces. Maar liefst 298 mensen lieten tijdens deze vlucht het leven. We kunnen behoedzaam zijn, risico’s proberen uit te sluiten maar geen van allen hebben we een vrijbrief. Daarom carpe diem en papieren zakdoekjes en regelmatig je handen wassen? We maken er gewoon een gewoonte van!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden