Foto:

Kansen

  Column

Met twee overwinningen op rij heeft PSV eindelijk de weg naar boven ingezet. Bovendien won het elftal sinds lange tijd weer eens een wedstrijd buiten Eindhoven. Het veldspel oogde fris en er werden legio kansen gecreëerd. Ernest Faber lijkt nu dus het ei van Columbus te hebben gevonden in de race voor Europees voetbal.

De achterstand op AZ bedraagt acht punten, die op Feyenoord vier verliespunten. Tegen beide teams speelt PSV nog, dus er liggen volop mogelijkheden. Een goede reeks kan zomaar het tij doen keren. Belangrijk is dat de spelers er zelf in gaan geloven. De inbreng van Eijkelkamp en Hiddink kan hier weleens van onschatbare waarde zijn. Van nature zijn dit aimabele en no-nonsens mannen die spelers op de juiste wijze kunnen prikkelen. Hopelijk neemt Toon Gerbrands dit mee in zijn zoektocht naar een nieuwe trainer. Klaarblijkelijk hebben de spelers behoefte aan een technische staf die ze streng, maar rechtvaardig behandelt.

Ernest Faber verdient momenteel ook alle credits voor zijn manier van handelen. In de media wordt hij weleens weggezet als een nitwit maar dat is onterecht. Hij handelt puur in het belang van de club en geeft altijd zijn eerlijke mening na afloop van een wedstrijd. Is het goed, dan mag het benoemd worden en als het slecht is beaamt hij dat ook. Gewoon een nuchtere Eindhovenaar die zijn ziel en zaligheid geeft voor de club. Iemand die je het gunt dat PSV aan het einde van het seizoen in de top drie staat. Zodat hij na het seizoen zonder beschadiging weer aan de slag kan gaan als hoofd jeugdopleiding. Een ideale plek voor deze clubman om de continuïteit van PSV mee te waarborgen.

Gezien de bedragen die Ajax momenteel uitgeeft op de transfermarkt is de jeugdopleiding meer dan ooit te voren de levensader voor de club. PSV kan namelijk geen bedragen van twintig miljoen of meer aftikken. De pareltjes moeten dus uit de eigen gelederen komen, zoals Madueke en Ihattaren. Hopelijk vormen beide spelers volgend jaar het kloppend hart van het elftal.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden