Jessica Fotografie

Waarderingssubsidies

  Column

Eens per jaar reiken we waarderingssubsidies uit aan vrijwilligers die zich op één of andere manier inzetten voor hun buurt of voor de stad. Het kan een eenmansactie zijn (bijvoorbeeld al jarenlang zwerfvuil in de eigen buurt opruimen), of met een clubje mensen (zoals het verzorgen van taallessen aan kinderen, ouders en analfabeten in de wijk).

Die waardering toon ik als wethouder omdat Eindhoven deze verborgen helden graag in het zonnetje zet. Er zijn zo ontzettend veel prachtige vrijwilligers actief dat het haast onmogelijk is ze allemaal in het zonnetje te zetten. Daarom heeft deze subsidie ook een symbolische waarde waarmee we onze erkenning geven aan alle initiatieven in de hele stad. Afgelopen maandag kon ik meerdere groepen in het zonnetje zetten. Van woonwagenbewoners die zich inzetten voor hun omgeving tot een bewonersorganisatie die geweldige activiteiten organiseert voor de buurt.

Marion uit Drents Dorp is een geweldig voorbeeld. Ik ken haar al jaren als een actief vrijwilligster van de wijk. Ik weet dat ze klaar staat voor mensen die in het nauw zitten. Wat voor mij nieuw was, is dat ze ook al jaren kookt voor soms wel veertig mensen uit de wijk. Jong, oud, een verleden of een afwijking, het maakt haar allemaal niks uit. Zij maakt en ziet geen verschil. Iedereen mag aanschuiven. Ze roeit met de beperkte riemen die ze kan krijgen. Maar haar onvoorwaardelijke liefde maakt dat ze dat grenzeloos deelt met anderen. Daarom verdient zij deze waarderingssubsidie.

De clubs die er afgelopen maandag waren, zijn maar een tipje van de sluier. Dat weet ik ook. Het was leuk om hen met elkaar kennis te laten maken. Er zijn hele mooie nieuwe contacten tussen groepen gelegd. En dat was precies het doel van de avond! Successen delen en leren van elkaar. Volgend jaar zet ik weer nieuwe mensen en initiatieven in de spotlight. Mocht u een man of vrouw, een groepje vrijwilligers of een clubje los-vaste bewoners kennen die dat absoluut verdienen, laat het mij weten! Iedereen die belangeloos zijn of haar steentje bijdraagt aan het wonen en leven in Eindhovense wijk, verdient dat schouderklopje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden