Foto:

Muiterij

  Column

Wie dacht dat met het ontslaan van Mark van Bommel en consorten de rust zou wederkeren bij PSV, komt bedrogen uit. Na de winterstop werd er gelijkgespeeld tegen VVV, FC Twente en verloren van NAC.

Op de ranglijst vindt de club zich nu terug in de subtop. Uitschakeling voor de beker is een feit. De club moet nu zelfs vrezen voor Europees voetbal, waardoor zij in een benarde financiële positie terecht kan komen. Er worden ieder jaar immers inkomsten uit Europees voetbal begroot die de club nu dreigt mis te lopen. Als klap op de vuurpijl heeft Steven Bergwijn de knuppel in het hoenderhok gegooid. Hij wil namelijk een transfer forceren naar Tottenham Hotspur.

De Londense club speelt het spel met de muitende speler vrolijk mee en onderhandelt scherp met de directie van PSV. Ze willen 'slechts' dertig miljoen euro bieden voor het product uit de Eindhovense jeugdopleiding. Een fooi vergeleken met de huidige bedragen die rondgaan voor talentvolle aanvallers die international zijn. PSV wil logischerwijs een stuk meer vangen voor de aanvaller. Zeker met het naderende EK in het achterhoofd. De kans is reëel dat de aanvaller een basisplaats krijgt in Oranje en met meerdere goede optredens kan zijn transferwaarde door het dak gaan. Wat kun je als directie doen? Je kunt de speler aan zijn contract houden en weigeren te onderhandelen. Het gevolg is een ontevreden speler die geen inzet toont. Juist in een periode dat de selectie behoefte heeft aan positiviteit en inzet is een splijtzwam funest.

Je moet echter ook zorgen dat je je als directie niet laat piepelen door zaakwaarnemers en spelers. Zie hier het dilemma van de clubleiding. Toon Gerbrands kan nu laten zien dat hij niet alleen managementwijsheden kan noteren in boekjes, maar dat hij ze ook in de praktijk kan brengen. Want reken er maar op dat een hoop spelers de situatie met Bergwijn in de gaten houden. Ihattaren bijvoorbeeld die nog maar een contract tot en met 2021 heeft. Zonder contractverlenging zal hij deze zomer voor een symbolisch bedrag vertrekken. Dat zou eeuwig zonde zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden