Foto:

Helpt Hiddink PSV uit de brand?

  Column

De winterstop heeft niet voor nieuwe impulsen gezorgd. PSV geeft veel kansen weg en scoort zelf te weinig. De nieuwe technische staf heeft wat dat betreft nog geen wonderen kunnen verrichten. Bij het uitblijven van goede resultaten zal de druk op John de Jong nóg groter worden.

De technisch directeur heeft immers de huidige selectie samengesteld en daarvoor een vermogen uitgegeven. Naar verluidt is hij momenteel druk op jacht naar een linksback: een Zwitserse international van AC Milan, die maar liefst vier miljoen per jaar verdient. Een gigantische investering. Na de missers met Lato en Boscagli moet De Jong nu leveren. Hij moet ervoor zorgen dat Faber nog iets van het seizoen kan maken. De wedstrijd tegen VVV toonde wederom aan dat het elftal momenteel niet beter is dan AZ of Willem II. Een pijnlijke constatering, aangezien de Eindhovenaren een dubbel zo grote begroting hebben.

Wat dat betreft mag er aan het einde van het seizoen een grondige evaluatie plaatsvinden. Als je structureel spelers aantrekt die niets toevoegen aan het elftal, dan schort er iets aan de scouting. Het ei van Columbus is volgens De Jong het splitsen van de functie van technisch directeur: één persoon moet zich volledig focussen op het spelersbeleid en een op alle andere randzaken. Feitelijk geeft De Jong hier nu aan dat hij het werk niet aan kan. Er ligt teveel op zijn bordje, waardoor hij niet het maximale resultaat haalt. Liever richt hij zich op het aan- en verkopen van spelers en het managen van de jeugdopleiding.

De raad van commissarissen zal de situatie met een kritische blik moeten volgen. Klaarblijkelijk heeft De Jong behoefte aan iemand aan wie hij zich kan optrekken. Wellicht kan Guus Hiddink deze rol in de toekomst vervullen? Hij is immers weer bij de club en wil misschien best iets meer doen. Het zal nodig zijn, want de club heeft dringend behoefte aan resultaten. Alleen dan keert de rust terug en kan er worden gebouwd aan een nieuw team. Aan Guus de taak om zijn club weer eens uit de brand te helpen.

Meer berichten