Foto: Jessica Fotografie

Nominatie

  Column

Tijdens de nieuwjaarsreceptie voor Eindhovense kinderen kwam er een berichtje binnen. Een collega-wethouder feliciteerde mij met mijn nominatie. Eigenlijk heeft mijn telefoon vanaf dat moment niet meer stilgestaan.

Veel berichtjes kwamen via whatsapp, facebook, linkedin en instagram binnen. Allemaal mensen die steun betuigden. Of in hun omgeving mensen opriepen om op me te stemmen. Ook Omroep Brabant maakte een mooie reportage over mijn inzet van de afgelopen zeven jaar. Aanleiding voor dit alles is dat ik een van de drie wethouders ben die genomineerd is voor de titel 'beste bestuurder van Nederland onder de 40 jaar'.

De nominatie is een grote eer en een compliment voor mijn werk van de afgelopen jaren. Het is extra bijzonder, omdat ik vanaf mijn aanstelling als wethouder meer waarde heb gehecht aan de individuele ontmoetingen dan aan een groot podium. Om zo een andere invulling te geven aan het wethouderschap en het bedrijven van politiek. Ik heb geprobeerd dicht bij mijzelf te blijven en heb me zoveel mogelijk transparant en kwetsbaar opgesteld. Soms is dat heel eng, omdat de druk om overal iets van te vinden en overal een antwoord op te hebben heel groot kan zijn.

De stemming was slechts een week, als u dit leest is stemmen niet meer mogelijk. De uitslag wordt bekend gemaakt op 16 januari, dus in mijn column van volgende week zult u ongetwijfeld lezen wat het resultaat is. Maar hoe dan ook: de mooie woorden van de afgelopen week waren al zo hartverwarmend dat ik me hoe dan ook een winnaar voel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden