Foto:

Resultaat

  Column

Terwijl de spanning in het Midden-Oosten het kookpunt nadert, bereidt PSV zich voor in Qatar op de tweede seizoenshelft. Vorig seizoen verbleef de ploeg ook in deze contreien tijdens de winterstop, sindsdien liep het bergafwaarts.

Hopelijk wordt op dit trainingskamp wél een goede basis gelegd voor de rest van het jaar. De reis naar het Midden-Oosten verliep nogal turbulent aangezien het paspoort van de Portugees Bruma was verlopen. Erg slordig voor een organisatie die pretendeert te staan voor een optimaal topsportklimaat. Is het een zaak die teammanager Mart van de Heuvel in de smiezen had moeten hebben? Of is het de eigen verantwoordelijk van de speler zelf?

Want zeg nu zelf, als je bij een normale werkgever voor zaken naar het buitenland moet en je paspoort blijkt verlopen, dan heb je iets uit te leggen aan je baas. Wie de hoofdschuldige ook is, erg professioneel komt het allemaal niet over. Met betrekking tot het voetbal valt er de komende weken nog genoeg werk te verrichten voor PSV. De verwachting is dat er in deze transferperiode minimaal één linksback wordt aangetrokken. Daarnaast is een nieuwe spits geen overbodige luxe, aangezien het seizoen voor Donyell Malen erop zit. Sam Lammers traint weliswaar weer volledig mee, maar het is nog maar de vraag of hij op tijd wedstrijdfit is. Ernest Faber is momenteel dus niet te benijden. Hij zal moeten sleutelen om tot een ideale opstelling te komen. Wellicht kan hij veranderen van systeem om snel resultaat te boeken?

Een 4-4-2 of een 4-5-1 kan wellicht uitkomst bieden. De komende wedstrijden draait immers alles om het resultaat. Hoe dat behaald wordt is van onderschikt belang. Daarom is 't goed dat Guus Hiddink weer van de partij is op De Herdgang. Hij weet als geen ander hoe je resultaatgericht moet voetballen. Het is misschien wel een goed idee om Hiddink een vaste functie te geven. Harrie van Raaij had voor Guus een baan in gedachten als lid van de RVC. Een mooie laatste klus voor de clubicoon om PSV weer omhoog te stuwen in de vaart der volkeren.

Meer berichten