Foto:

Groeibriljant

  Column

2019 was een dramatisch jaar voor PSV. Er is hier al genoeg over gezegd en geschreven! 2020 moet het jaar van de ommekeer worden. Dus is het tijd voor een positieve noot.

De Eindhovense club beschikt namelijk nog steeds over een groot aantal talenten. Zo wordt Mohammed Ihattaren inmiddels door alle topclubs in Europa gevolgd. De technisch begaafde voetballer uit de eigen opleiding groeit iedere week en het moet raar lopen als hij niet meegaat naar het Europees kampioenschap deze zomer. Aan John de Jong de taak om op de achttiende verjaardag van Ihattaren het contract te verlengen met minimaal vijf jaar. Als hij hierin slaagt dan heeft hij meteen al zijn missers van de afgelopen zomer recht getrokken. De marktwaarde van het supertalent overstijgt momenteel het record transferbedrag dat de club voor Hirving Lozano heeft ontvangen.

In de jeugdopleiding dienen zich echter ook al de volgende pareltjes aan. Zoals Noni Madueke, hij is een talent dat de supporters in de gaten moeten houden. Deze Engelse jeugdinternational heeft alles wat een moderne aanvaller moet hebben: snel, atletisch, technisch begaafd én een venijnig schot. Bovendien zit het met zijn verstand ook wel goed. Op jonge leeftijd besloot hij namelijk om naar PSV te vertrekken in plaats van tot zijn twintigste te verpieteren in een van de jeugdopleidingen van een topploeg uit de Premier League. Hij koos voor een lager salaris om zich in Nederland sneller te ontwikkelen tot een absolute topspeler.

Ernest Faber heeft meteen een verstandig besluit genomen door het talent mee te nemen op het trainingskamp deze winter. Het zou mij niks verbazen als Madueke dusdanig overtuigt, dat hij meteen wordt overgeheveld naar de selectie. Als vervanger van Donyell Malen kan hij van toegevoegde waarde zijn en wellicht dezelfde ontwikkeling doormaken als Ihattaren. Het kan een voordeel zijn dat Faber tot het eind van het seizoen zijn trainer is, als hoofd jeugdopleiding weet hij als geen ander wat de potentie is van deze groeibriljant.

Meer berichten