Foto: Jessica Fotografie

Wat een jaar…

  Column

Het einde van het jaar nadert en de kerstdagen staan voor de deur. Die laatste week van het jaar is voor mij een soort achtbaan van emoties. De gezelligheid van de feestdagen en de fakkeltocht op kerstavond zorgen altijd voor een warm gevoel van saamhorigheid. Waarna ik me direct realiseer dat er ook mensen alleen zijn met de feestdagen.

Of geen geld hebben om een feestmaal of zelfs maar een kerstboom te betalen. Ik waardeer tijdens deze dagen mijn gezegende leven altijd een beetje meer. Zeker als ik terugkijk op het afgelopen jaar. We hebben stevig ingezet op woningbouw in de stad, wat heeft geleid tot een recordaantal nieuwe woningen: bijna 3000! Aan het einde van het jaar hadden we, na veel overleg en politiek getouwtrek, eindelijk nieuw beleid rondom kamerbewoning en woningsplitsing in de stad. Heel bijzonder was de oplevering van DomusDela, een proces waar ik als wethouder vanaf de verkoop bij betrokken ben geweest. Een andere 'verborgen parel', het VDMA-terrein met de luciferfabriek en de zusterflat, werd verkocht aan ontwikkelaar Being, die prachtige plannen heeft. Naar mijn mening wordt de binnenstad er vooral mooier op. Maar daarover blijf ik ook in 2020 graag in gesprek met de stad.

Mijn overpeinzingen gaan natuurlijk niet alleen maar over mijn werk als wethouder. Zo had ik in 2019 een zeer bewogen zomer. Ons dochtertje Niva werd geboren en niet lang daarna overleed mijn lieve oma. Dat soort gebeurtenissen zetten je meteen weer met beide benen op de grond. Je gaat nadenken over wat ertoe doet. Wat mij betreft zit dat in het woord 'samen'. Het leven heeft meer betekenis als je het deelt met anderen. Als je iets voor elkaar kunt betekenen. Ik wens u allemaal toe, dat u fijne feestdagen tegemoet gaat samen met de mensen die u lief zijn. En denk vooral ook aan degenen die het minder hebben. Of beter nog: niet alleen denken, maar doe er ook iets aan. Zodat we 2019 afsluiten en 2020 ingaan als een echte SAMENleving, zoals het woord bedoeld is.

Meer berichten