Foto:

Medicijn

  Column

In de voorbeschouwingen werd er gerept over een cruciale wedstrijd voor PSV, thuis tegen Fortuna Sittard. Na een periode van negen wedstrijden waarin de ploeg niet thuis gaf, moest er gewonnen worden. Zo niet, dan zou de crisis aan de Frederiklaan compleet zijn.

Met een klinkende 5-0 zege tegen een onthutsend zwakke tegenstander tankte het team van Mark van Bommel vertrouwen. De sfeer in het stadion was prima en er volgende een heuse applauswissel voor Afellay. Hij kreeg na een periode van twee jaar blessureleed eindelijk weer wat speelminuten. Tel daar bovenop dat er vijf verschillende PSV'ers scoorden, en dus liep iedereen met een goed gevoel rond in het Philips Stadion.

Aankomende donderdag staat er een wedstrijd om 'des keizers baard' op het programma tegen Rosenborg BK, waar normaliter ook van gewonnen gaat worden. Twee zeges in een tijdbestek van vijf dagen zou normaal gesproken hét ideale medicijn zijn om alle negativiteit van de voorbije weken weg te spoelen. Niets is echter minder waar, want de wedstrijd waar het écht om gaat wordt aankomend weekend gespeeld in de Kuip. In Rotterdam, waar PSV het altijd lastig heeft, kan worden aangetoond of de crisis daadwerkelijk verleden tijd is. Deze wedstrijd is extra beladen, omdat AZ en Ajax tegen elkaar spelen, waardoor je op voorhand weet of je kunt inlopen op de koplopers.

Het is dus voor PSV een allesbepalende wedstrijd. Daarna volgt een bekerwedstrijd tegen de amateurs van GVV. Ook speelt PSV nog een thuiswedstrijd tegen PEC. Daarna moet de directie eens nadenken over het nieuwe jaar. De technische staf vervangen of niet? Als men blijft vasthouden aan de huidige staf, dan zal de buidel getrokken moeten worden voor tenminste twee aankopen. Een controlerende middenvelder en een fatsoenlijke linksback zijn absoluut noodzakelijk, want met Sadilek en Rosario win je de oorlog niet. De komende weken zullen aantonen uit welk hout Toon Gerbrands daadwerkelijk is gesneden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden