Foto: Marjolein van Hoof

Heerlijk avondje

  Column

De tijd van klapperpistooltjes en nepmessen is al lang voorbij. Het Wilde Westen is niet meer de tuin of het bos waarin kinderen van acht of tien hun cowboyspelletjes spelen.

Nee, de openbare ruimte is nu het terrein geworden waarin jongeren en volwassenen denkbeeldige vijanden belagen en met echte wapens slachtoffers maken. Bij het treinincident vorige week bleef het nog bij materiële schade. De verwarde man die het afgelopen weekend in het winkelcentrum van Den Haag met een vlijmscherp mes drie willekeurige slachtoffers neerstak is gelukkig opgepakt. In Eindhoven kwamen twee bewoners van twee verschillende verdiepingen van een flat aan de Heeghtakker met de schrik vrij, toen er door de ruiten van hun appartement geschoten werd. Het betrof hier geen afrekening in het criminele circuit, maar er wordt vermoed dat wellicht de flitskasten aan de John F. Kennedylaan het oorspronkelijke doelwit waren.

Dat een verkeersboete tot ergernis kan leiden, weet iedereen te beamen. Maar een pistool pakken? Je kunt beter proberen de bon te betwisten, want dat zet meer zoden aan de dijk. Verbalisanten maken namelijk nog al eens fouten. Een verkeerd ingevulde datum, een weggehaald verkeersbord of een niet geijkte snelheidsmeter zijn bijvoorbeeld redenen om een bekeuring nietig te verklaren. Een bon voor te hard rijden zal aan Sinterklaas niet besteed zijn. Met zijn schimmel houdt hij zich keurig aan de snelheidsregels. En in zijn pakjes zullen ook geen pistolen of vlijmscherpe messen verstopt zijn. Of… zou het hebben van een verdedigingswapen juist wel op menig verlanglijstje staan? Over pakjes gesproken.

Tijdens Black Friday kon je in Eindhoven over de koppen lopen, zo druk was het in de binnenstad. Veel winkeliers haakten aan bij het Amerikaanse fenomeen om op de laatste vrijdag van november massaal kortingen te verlenen. Het gevolg was dat mensen met volle papieren tassen door de stad sjouwden en veel meer kochten dan eigenlijk de bedoeling was. Pakjesavond staat voor de deur. Ik wens iedereen een heerlijk avondje toe.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden