Foto:

Rigoureus

  Column

Na een periode van relatieve rust mag PSV weer aan de bak tegen SC Heerenveen. De directie besloot Mark van Bommel het vertrouwen te gunnen om een einde te maken aan de neerwaartse spiraal.

,De komende twee wedstrijden tegen Heerenveen en Sporting Lissabon zijn hierbij cruciaal. Twee overwinningen zijn nodig om het vertrouwen weer terug te krijgen. Gebeurt dit niet, dan zal de druk van buitenaf dermate groot zijn dat er eindelijk ingegrepen gaat worden. Voor de kerst uitgeschakeld zijn voor het landskampioenschap en Europees voetbal is onacceptabel voor de Eindhovenaren. Alle hoop is gevestigd op de terugkeer van Donyell Malen en Steven Bergwijn. Een beetje kort de bocht, want de problemen in het elftal zijn groter dan het gemis van de twee aanvallers.

Vooral in de defensie en op het middenveld zitten de echte problemen van het elftal. Zo wisselt de coach voortdurend qua samenstelling in het hart van de defensie en is de linksbackpositie al vanaf het begin van het seizoen de achilleshiel van het elftal. Daarnaast is het middenveld een bron van ergernis door het gebrek aan creativiteit en scorend vermogen. Wellicht is het eens tijd voor een rigoureuze koerswijziging?! Kies voor het defensieve duo Baumgartl en Viergever en vervang de zogenaamde harde werkers die de balans bewaren door technische voetballers.

Dat betekent dat Rosario en Sadilek vanaf de bank kunnen toekijken. Geef Boscagli eens een paar wedstrijden het vertrouwen op de linksbackpositie en zet Guti op de positie van Rosario. Zo creëer je ruimte voor Pereiro, die wél scorend vermogen toevoegt aan het middenveld. Voorin kun je dan met Bergwijn, Malen en Ihattaren naar hartenlust aanvallen. In deze samenstelling heb je misschien kans dat er een fatsoenlijke aanval op de mat gelegd wordt, want het is lang geleden dat er kansen zijn gecreëerd op basis van technisch voetbal. Het is de afgelopen weken óf opportunisme troef óf een hoop gebrei dat nergens toe leidt. Benieuwd of V Bommel het tij weet te keren. Tegen beter weten in.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden