Foto:

Armoe troef

  Column

PSV heeft een dramatische week achter de rug. Drie wedstrijden gespeeld: nul doelpunten gescoord, zeven tegentreffers en drie rode kaarten geïncasseerd. Dit zijn de kille cijfers die de teloorgang van het elftal van Van Bommel illustreren.

Tel daar de blessures van Malen, Bergwijn en Ihattaren bij op en de malaise is compleet. De aankopen Thomas, Bruma en Doan hadden zich moeten laten gelden, maar vielen zwaar door de mand. Weer dertig miljoen door de afvoer gespoeld is de gedachte die speelt bij de zwaarmoedige supporters. En geef ze eens ongelijk. Ze gingen er namelijk afgelopen week eens goed voor zitten. FC Utrecht, LASK en AZ zijn normaliter tegenstanders die PSV niet kansloos laten. Het tegendeel was echter waar. Het ergste was nog dat de bezieling uit het elftal totaal verdwenen lijkt. Er is niemand die opstaat om de ploeg bij de hand te nemen. Alleen Gakpo en Dumfries tonen de spirit om te knokken voor alles wat ze waard zijn.

Voor de rest was het armoe troef wat de Eindhovenaren lieten zien. Vooral aanvoerder Pablo Rosario viel zwaar door de mand. Nooit gaat hij voorop in de strijd of trekt hij het spel naar zich toe, als het even tegenzit. Hij is de eerste die capituleert als het schip water maakt. Een kapitein onwaardig. Het tactisch strijdplan van Mark van Bommel roept ook de nodige vraagtekens op. In Utrecht maakt hij onbegrijpelijke keuzes en ook tegen AZ ging hij vrolijk door met het maken van een fantasieopstelling. Wie begint met een voorhoede bestaande uit Gakpo, Bruma en Doan weet één ding zeker; gescoord gaat er niet worden deze middag.

Helemaal omdat ze nog nooit in deze samenstelling hebben gevoetbald. Gakpo, die ook nog eens voor de eerste keer als spits wordt geposteerd, en als klap op de vuurpijl werd ook nog eens Thomas achter de spitsen geposteerd. Een voetballer die ruim een jaar uit de roulatie is geweest. Het was veel logischer geweest om Pereiro en Mitroglou vanaf de aftrap te laten beginnen. Zij hebben immers wel bewezen het net te kunnen vinden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden