Foto:

PSV DNA

  Column

PSV heeft deze week een stap voorwaarts gezet. Eerst was daar de zakelijke overwinning tegen Rosenborg BK voor de Europa League.

Hierdoor staan de Eindhovenaren met één been in de volgende ronde. Er volgen nu namelijk twee wedstrijden tegen LASK uit Oostenrijk dat met drie punten derde staat in de poule van de Eindhovenaren. De kans is zeer groot dat je de poule afsluit als groepswinnaar. Er was echter ook bijzonder triest nieuws in Eindhoven afgelopen week. De vader van de zeventienjarige Mohammed Ihattaren is overleden aan een slopende ziekte. Een van je ouders verliezen is een mokerslag voor het grote talent van PSV. Alle spelers waren zichtbaar van slag in de wedstrijd tegen VVV.

Temeer omdat ze het nieuws ook nog eens op de speeldag vernamen. De wijze waarop de groep met dit leed omging toont de hechtheid van het collectief aan. Iedereen deed een extra stapje voor hun teamgenoot en vierde de doelpunten puur en vol passie ter ondersteuning van hun maatje. Soms kunnen dergelijke tragische gebeurtenissen ervoor zorgen dat het team nog meer naar elkaar toegroeit. Een teamspirit die ervoor kan zorgen dat dit seizoen weleens memorabel kan worden. We hebben weer een onvervalste PSV-ploeg die doet denken aan de periode onder Guus Hiddink in 2004-2005.

Niet geheel toevallig maakte Mark van Bommel en John de Jong ook deel uit van dat team. Spelers die voor elkaar vochten op het veld en daarbuiten ook goed met elkaar omgingen. Tegenwoordig is een groot deel van die spelersgroep nog steeds actief in de PSV-familie. In het clublied wordt niet voor niks de volgende zin vermeld. 'En komen er tijden van veel tegenslag. Dan zullen wij tonen wat vriendschap vermag.' Met het PSV DNA zit het momenteel wel goed op de Herdgang.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden