Foto: Jessica Fotografie

Een goede buur

  Column

Afgelopen weekend was het nationale burendag. Eigenlijk een weekend, waarin door heel Nederland allerlei buurtfeesten, barbecues en activiteiten worden georganiseerd. Uiteraard doen ook in Eindhoven veel buurten traditiegetrouw mee aan de burendag. Bij mij waren er maar liefst 30 activiteiten bekend en dat is slechts het topje van de ijsberg.

Veel mensen trekken graag op met hun buurtbewoners, want een goede buur is waardevoller dan verre vriend. Burendag komt niet zomaar uit de lucht vallen. Maandenlang zijn vrijwilligers bezig geweest om deze dag voor te bereiden. Tenten huren, muziek voorbereiden, hapjes klaarmaken, vrijwilligers regelen en nadenken over leuke activiteiten. Werkelijk alles wordt uit de kast getrokken om er een gave dag van te maken. In de ene buurt is het een heel grote activiteit en in de andere is het heel simpel, zoals samen pizza's bakken.

Helaas hadden de vrijwilligers dit jaar het weer niet mee. Het was het eerste weekend echt Hollands weer. Veel wind, afgewisseld met regenbuien en heel af en toe een vleugje zon. Voor veel mensen typisch weer om binnen te blijven. En dat hebben de vrijwilligers van de burendag activiteiten wel gemerkt. Ik heb ze niet allemaal kunnen bezoeken maar in veel buurten viel de opkomst tegen. Mede daarom, een heel diepe buiging en een groot compliment aan alle Eindhovense vrijwilligers die burendagactiviteiten hebben georganiseerd. Met goede moed, op het allerlaatste moment, hebben jullie moeten improviseren om er toch mooie dag van te maken. Dank voor jullie inzet. Volgend jaar hoop ik met jullie mee op goed weer!

Meer berichten