Foto:

Ambitie

  Column

Op de ijsbaan in Zwolle heeft PSV al klunend een makkelijke zege behaald tegen PEC. De kracht van de Eindhovense aanvallers was dermate groot dat de Zwollenaren niks hadden in te brengen.

Dit zal tegen vijftien van de huidige zeventien tegenstanders in de competitie het geval zijn. Wat dat betreft is het zaak voor van Bommel dat hij iedereen scherp houdt en dan is de kans groot dat we een zeer spannende competitie krijgen waarbij Ajax en PSV gaan strijden om de titel. Hij zal dan wel de breedte van de selectie moeten managen. Vorig jaar was er bij de wissels een hoop onvrede wegens het gebrek aan speeltijd. De trainer was toen simpelweg van mening dat een hoop spelers het niveau misten of gewoon niet in het spelsysteem pasten.

Al die voetballers zijn inmiddels verkocht of verhuurd en nu kan van Bommel werken met een selectie die erg breed is en naar zijn smaak ingericht. Hij gaf dan ook aan dit seizoen meer te gaan rouleren. Het is de vraag hoe de spelers zich hier onder gaan houden. Zolang de resultaten goed zijn, loopt iedereen mee in de polonaise. Bij tegenslag zal er onvrede komen. De spelers kloppen nu al op de deur. Denk aan Doan, Gakpo en Gutiérrez. Dit betekent dat Hendrix en Bruma, toch twee gerenommeerde spelers, veelvuldig zullen worden gewisseld. En wat als dadelijk Lammers en Pereiro terugkomen van hun blessures? Hopelijk handelt de coach zonder aanziens des persoons en speelt gewoon de voetballer met de beste vorm en niet diegene met het hoogste prijskaartje.

Deze week staat er een cruciale wedstrijd voor de Europa League op het programma. Uit tegen Rosenborg kan er bij winst een reuzestap worden gezet richting overwintering in Europa. Je hoeft dan namelijk alleen nog maar de twee resterende thuiswedstrijden te winnen en je bent dan al verzekerd van de groepswinst. Dat moet pas het begin zijn van de zegetocht in Europa. Want als je de ambitie hebt om bij de beste 32 clubs van het continent te horen, moet je ook verkondigen dat je daadwerkelijk de Europa League wilt winnen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden