Foto:

Groeien

  Column

PSV heeft een goede week afgerond met een gelijkspel tegen aartsrivaal Ajax. Voordat ze de degens kruisten met de Amsterdammers, namen ze het in eigen huis op tegen Sporting Lissabon. Die wedstrijd werd dik verdiend (3-2) gewonnen.

In beide wedstrijden kwam naar voren dat de Eindhovenaren het moeten hebben van opportunistisch spel en individuele acties van de vier creatieve spelers in de voorhoede. Voetballend gezien is er nog volop ruimte voor verbetering. Wat dat betreft kan het elftal alleen nog maar groeien. Als je het spelniveau vergelijkt met Ajax, dan moet je concluderen dat de Amsterdammers een stuk verder zijn. De rust aan de bal en de opbouw van achteruit is simpelweg van een ander niveau dan dat van PSV.

Je kunt zien dat de wijze lessen van de Champions League het elftal van Erik ten Hag een voorsprong geeft ten opzichte van de mannen van Mark van Bommel. De meest talentvolle voetballer loopt echter rond in Eindhoven. De pas 17 jaar oude Mohamed Ihattaren is met zijn passeeracties en steekpasses nu al bij vlagen ongrijpbaar. Tegen Ajax was hij in de eindfase soms te zelfzuchtig, waarschijnlijk omdat hij te gretig was en zichzelf wilde bewijzen. Vooral in de eerste helft had hij door eerder te passen tot twee keer toe iemand vrij voor de keeper kunnen zetten.

Op het middenveld liep hij echter een aantal keren heerlijk vrij en in de tweede helft dolde hij de halve verdediging van Ajax met een 'panna' als toetje. Jammer dat de bal toen bij Rosario en Hendrix uitkwam, de enige twee spelers bij PSV die zelden een doelpunt maken. Ronald Koeman moet als de wiedeweerga 'werk maken' van Ihattaren en hem oproepen voor het Nederlands elftal. Met nog betere spelers om hem heen zul je zien dat het talent in recordtempo grote stappen gaat maken. Een middenveld met Frenkie de Jong en Ihattaren kan van het hetzelfde niveau worden als het Spaanse middenveld van Iniesta en Xavi. Het EK 2020 kan zomaar eens werkelijkheid worden als hij ervoor kiest om voor Nederland uit te komen.

Meer berichten