Foto:

Groeibriljant Malen

  Column

Na een periode met interlandvoetbal kan PSV zich opmaken voor een nieuwe reeks wedstrijden. In ieder geval zal Donyell Malen met een grote glimlach rondlopen op de Herdgang. De talentvolle aanvaller debuteerde scorend bij Oranje.

Dat is alleen voorbestemd voor de allergrootste spelers. Wat dat betreft ziet de toekomst er voor hem zonnig uit. Bovendien is de spoeling dun in de aanval en is de PSV'er op meerdere posities inzetbaar. Als hij zijn vorm weet vast te houden, lijkt het een uitgemaakte zaak dat de aanvaller meegaat naar het Europees kampioenschap volgende zomer. In retrospectief mag de clubleiding Ferry Bouwman dankbaar zijn dat hij met de nodige overtuigingskracht er voor heeft gezorgd dat PSV de komende vijf jaar is verzekerd van de contractuele rechten van deze groeibriljant.

Het moet erg raar lopen als de aanvaller over een jaar of twee geen tientallen miljoenen voor de club gaat opleveren. Net als Malen heeft de Eindhovense club nog meer groeikapitaal op het veld staan. Vooral in de aanval ziet het er rooskleurig uit. Gakpo, Malen, Bergwijn en Ihattaren vertegenwoordigen gezamenlijk inmiddels een hele grote zak met euro's. En het belangrijkste is: allemaal komen ze uit de eigen jeugdacademie. Wat dat betreft kun je stellen dat alle investeringen in de jeugdopleiding nu al renderen. Aan Mark van Bommel nu de taak om een winnend elftal te formeren dat mee gaat doen om de prijzen. Hij heeft van John de Jong een talentvolle selectie gekregen om mee te werken, nu moet hij resultaat leveren.

De laatste weken kan je bij vlagen zien dat het elftal in kortstondige fases weet te domineren hetgeen dan ook meteen vele doelpunten oplevert. Wat je echter ook ziet is dat deze fases worden afgewisseld met stroperig spel, waarbij de spelers te veel lopen met de bal in plaats van deze rond te laten gaan. Goed positiespel en driehoekjes zie je nog veel te weinig. Het is vaak meer een 'ren je rot show' in de omschakeling. Juist het positiespel is goed te trainen. Dus Mark: je kunt aan de bak!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden