Foto: Marjolein van Hoof

Gefeliciteerd Theo!

  Column

Druk, druk en nog eens druk. Dat was het afgelopen weekend in Eindhoven. Cultuursnuivers konden hun hart ophalen bij Pand P, het Muziekgebouw en het Parktheater, die allen open huis hadden. Ze presenteerden hun nieuwe programma.

Ook de Van Doornekiosk naast het Parktheater trok veel publiek tijdens het gratis toegankelijke Summer in the Sixties festival. Op het Stadhuisplein was het meezingen geblazen tijdens het Festival Levenslied Eindhoven. Ook daar kon je voor nop naar toe en vanuit heinde en ver deinde men met de muziek mee. Sinds afgelopen weekend is Eindhoven ook weer een jazzclub rijker: Fifth op het NRE-terrein. Eindhovenaar Theo de Vries stond daar met Het Swing Trio op het podium.

In 1997 werd Eindhoven door de toenmalige RTL4-vakantieman Frits Bom tot 'saaiste stad van Nederland' uitgeroepen. Nou, dit weekend kon je letterlijk over de koppen lopen in Eindhoven. Saai was het allerminst. Overigens ook wanneer er geen foodtruckfestival, Feel Good Market, gratis muziekoptredens of openingsacts zijn, krijgt onze stad steeds meer het gezicht van een 'grote' stad. Op een mooie dag zie je mensen picknicken in het park en ook een nieuw fenomeen heeft zijn intrede gedaan: ontbijtje pikken in een van de vele eetgelegenheden. De grootste pluim afgelopen week verdiende Theo Maassen. Met zijn regiedebuut 'Billy' werd hij bekroond tijdens de Seoul Drama Awards, zeg maar de Aziatische variant van de Amerikaanse Oscars.

In zijn film staan buikspreker Gerard de Groot en zijn agressieve en grofgebekte buikspreekpop Billy centraal. Een mooie opsteker voor de cabaretier. Regelmatig zie ik Theo met grote bril en gekleed in joggingbroek en trui met capuchon door de binnenstad fietsen. Het is Theo's vaste camouflage, maar zou hij door hebben dat zijn vermomming juist de aandacht trekt? Of is dat ook de bedoeling? Je weet het maar nooit, want Theo is er meester in je op het verkeerde been te zetten. Maar bovenal is hij Eindhovenaar die onze stad in de schijnwerpers zet. Gefeliciteerd Theo!

Meer berichten