Foto:

Oerdegelijk Duits duo

  Column

Met twee magere overwinningen op zak heeft PSV wat vertrouwen getankt na een matige seizoenstart. Positief is het feit dat met de komst van Baumgartl de Eindhovenaren eindelijk weer lijken te beschikken over een rots in de branding.

De boomlange Duitser oogt superfit, sterk en beschikt over echte kampfgeist die de afgelopen jaren zo node werd gemist in het hart van de defensie. Met hem aan boord kan de ploeg met een gerust hart aanvallend voetbal spelen. Tel daarbij op de verrassende terugkeer van Schwaab en het publiek kan met een gerust hart op de tribune zitten in de wetenschap dat een oerdegelijk Duits duo het hart van de defensie vormt. Meer zorgen zijn er over de afstemming van het middenveld en de aanval. Met Lozano, Malen, Bruma voorin en Bergwijn als aanvallende middenvelder zijn er vier dezelfde type spelers: druistig, allemaal 'in de bal komend' en wild voor de goal.

Hierdoor ontbreekt de finesse waardoor in de kleine ruimte het voetballen erg lastig is. Het naderende vertrek van de Mexicaan Lozano kan echter uitkomst bieden. Bergwijn kan dan weer op de flanken spelen en PSV kan investeren in een echte spelverdeler achter de spitsen. Een speler die de bal aan een touwtje heeft en de drie snelle voorwaartsen kan voorzien van steekpasjes. Van de huidige selectie voldoen alleen Ihattaren en Afellay aan dat profiel,. Echter, de een is nog een jeugdspeler en de ander is op de terugweg na een chronische blessure. Ben erg benieuwd waar John de Jong mee op de proppen komt in de komende weken.

Daarnaast heeft de selectie ook behoefte aan een echte stormram, mocht de wedstrijd op slot zitten. Met het vertrek van Luuk de Jong is er geen mogelijkheid meer om de lange bal te spelen als de wedstrijd daar om vraagt. De technisch directeur zal van Bommel dan ook een plezier doen als er een targetman wordt toegevoegd aan de selectie. Met deze toevoegingen kan de coach echt aan de bak om een winnend elftal te formeren dat samen met Ajax gaat strijden om de titel en overwintert in de Europa League.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden