Foto:

PSV: Buigen of barsten?

  Column

PSV beleefde een dramatische week. Verliezen van Basel en gelijkspelen tegen FC Twente betekenden weer een enorme dreun voor de Eindhovenaren. De verdediging oogt broos en kwalitatief enorm matig. Elke bal tussen de palen is bovendien een goal bij PSV.

Jeroen Zoet gaat gewoon vrolijk door met zijn capriolen in het doel. Sinds vorig jaar winterstop lijkt het wel of hij geen punt meer kan pakken voor de ploeg. Sterker nog: hij kost het elftal punten door opzichtig te blunderen. Voelt hij zich wellicht te gemakkelijk in de goal aangezien hij al jaren een basisplaats heeft? Het is te hopen dat de nieuwe keeper Unnerstall snel fit wordt en de concurrentiestrijd aangaat met de doelman zodat de scherpte terugkeert. Daarnaast wordt het ook tijd dat de defensie snel vorm krijgt, alle nieuwelingen moeten direct hun plek krijgen in het elftal. Wat dat betreft kan je stellen dat de clubleiding gefaald heeft.

In de lente wist men al dat Schwaab ging vertrekken en dat de selectie ruim op tijd op orde moest zijn aangezien er in de maand juli cruciale wedstrijden gespeeld zouden worden. Er is gegokt dat het huidige elftal wel in staat zou zijn om Europees voetbal te bewerkstelligen. Een dure gok nu PSV vooralsnog met lege handen staat. Bovendien zijn de pijnpunten van het vorig seizoen ook niet aangepakt en is er geen vervanger gehaald voor Luuk de Jong. Waar vorig jaar de lange bal op de spits het beproefde recept was, moet nu het voetbal prevaleren. Echter, de afstelling op het middenveld en aanval is nog niet optimaal. Bergwijn op 'tien' met daarvoor Malen, Lozano en Bruma is te veel van hetzelfde. Allemaal snelle behendige spelers, maar geen killers voor de goal. Daarnaast heeft de ploeg geen aanspeelpunt.

Er is niemand die een bal kan vasthouden en zo de middenvelders aan kan laten aansluiten. Het is een grote 'ren je rot show'. Ideaal voor de counter maar in de kleine ruimte dramatisch. Van Bommel kan zijn borst nat maken, want hem wacht een helse tijd. Wordt het buigen of barsten?

Meer berichten