Foto:

Herkansing voor de trainer

  Column

PSV is weifelend aan het nieuwe seizoen begonnen. Tegen Basel werd nipt gewonnen, tegen Ajax ging de ploeg troosteloos ten onder. Er moet hierbij wel worden aangegeven dat met name de verdediging nog niet op volle oorlogssterkte was.

Nieuwkomers Boscagli, Lato en Baumgartl zijn pas net in training en hebben om die reden een achterstand op hun teamgenoten. Toch hebben we al wel een glimp kunnen opvangen van de kwaliteiten van het drietal. Boscagli heeft laten zien te beschikken over voldoende techniek, een goede inspeelpass en een gezonde dosis felheid. Echter hij is ook defensief kwetsbaar, zo liet hij bij de twee doelpunten van Ajax zijn tegenstander uit zijn rug weglopen. Hij is dan ook geen natuurlijke centrale verdediger, maar kan in geval van nood er wel spelen. Het is een kwestie van tijd dat hij gaat verhuizen naar de linksbackpositie en zo de concurrentie aan gaat met Sadilek en de andere nieuweling Lato.

Deze Spanjaard staat voorlopig laag in de pikorde gezien zijn bedroevende spel tegen Wolfsburg. Een grote tegenvaller want gehoopt werd dat de Spanjaard, afkomstig van Valencia, er direct zou staan. PSV zit nu niet in een fase van het seizoen dat de club spelers de tijd en het vertrouwen kan geven om in het elftal te groeien. Er moet simpelweg direct gepresteerd worden. Eerst in en tegen Basel en dan tegen FC Twente. Van Bommel is wat dat betreft niet te benijden. Hij moet nu presteren met een elftal dat er over vier weken totaal anders kan uitzien. Naast het inpassen van de nieuwkomers zitten ook verscheidene spelers te azen op een transfer. Bergwijn, Lozano, Hendrix en Pereiro kunnen zomaar vertrekken. Eigenlijk kun je pas vanaf september aan de slag met de beoogde 'basiself', maar dan kun je zomaar al uit de Europese competitie liggen en een achterstand hebben op de koploper. De maand augustus is daarom cruciaal voor het verdere verloop van het seizoen. De druk ligt wederom volop bij de coach. Vorig jaar in de titelrace wist hij zijn ploeg niet naar zilverwerk te loodsen, nu volgt zijn herkansing.

Meer berichten