Foto: Marjolein van Hoof

Campeerplaats

  Column

De weersvoorspelling voor deze week ziet er gunstig uit: Hollands zomerweer! Volgens 'kenners' is dat een zonnetje met af en toe een bui en temperaturen rond de 24 graden. Heerlijk!

Temperaturen boven de dertig graden of wanneer de thermometer zelfs over de 40 graden gaat, zijn niet aan mij besteed. Afgelopen week ontvluchtte ik dan ook onze stad. Terwijl in Eindhoven een hitterecord verbroken werd keek ik, zittend op een campingstoel, uit op het Groningse Lauwersmeer en genoot van een heerlijke bries aan het water. Voor het eerst stond ik met onze camper op een camperplek Weliswaar op de stenen die, net als in onze stad, de warmte vasthouden, maar de schaduw van de luifel en het windje gaven net dat stukje verkoeling waardoor de hitte voor mij draaglijk werd.

Een boottocht over de Waddenzee, het spotten van zeehondjes en een korte stop op Schiermonnikoog maakte het verblijf nog aantrekkelijker. Het was een niet geplande, korte vakantie waar ik onder een wolkeloze hemel 's nachts van een ongekende sterrenpracht genoot en overdag mijn ogen uitkeek naar komende en vertrekkende campergasten. De complete huizen op wielen die daar voor een paar dagen werden gestald wekten oprecht mijn verbazing.

Ons kleine campertje met twee slaapplaatsen, een mini ijskast en beperkte opslagruimte kon met gemak drie keer in de grote camper die op een gegeven moment naast ons kwam staan. Volgens mijn man ging het om een 'bus' waar je met gemak drie ton voor neer moet tellen. Een bejaard echtpaar bleek de bezitter te zijn. Terwijl wij klungelden bij het opzetten van onze zakluifel, drukte de eigenaar van deze gigacamper op knopjes. Uitgezonderd een enkele scooter bleken ook de elektrische fietsen zowat standaard op iedere camper bevestigd te zijn. Inmiddels staat ons campertje weer veilig voor ons huis. We overwegen nu ook maar een fietsrek te plaatsen, want dat is toch wel handig. Maar daar houden we het bij.

Je hele huis mee op vakantie? Ik moet er niet aan denken!

Meer berichten